Váltsuk ki a Klubkártyát, vagy Futballkártyát

2014. november 12. 17:27
Váltsuk ki a Klubkártyát, vagy Futballkártyát
A Sportról szóló 2004. évi Törvény 72/A § /1/ bekezdése alapján a jövőben a labdarúgó első- és másodosztályú mérkőzésekre személyazonosításra alkalmas, fényképpel ellátott, kedvezményekre jogosító kártyával lehet belépőt vásárolni.

A Klubkártya célja, hogy egyszerűsítse a jegy- és bérletvásárlás folyamatát az MLSZ által üzemeltetett központi jegyrendszerben azzal, hogy elegendő a pénztárakban/jegyirodákban a kártyát átnyújtani, az adatokat a rendszer automatikusan feltünteti a jegyen, bérleten. Onilne jegyvásárláskor is elegendő a kártya sorszámát és PIN kódját megadni, az adatokat ilyenkor is a rendszer automatikusan tölti fel. Tudni kell: a klubkártya személyhez kötött, másra át nem ruházható! Egy szurkoló egy időben egyetlen klubnál lehet klubtag, azaz egy klubnál lehet klubkártyája, emellett még rendelkezhet az MLSZ által kibocsátott Futballkártyával is, amely a klubkártya egy formája.
A szurkoló maga dönti el, hogy az általa kapcsolattartási célból megadott adatait marketing célokra felhasználhatják-e. A név, születési hely és idő megadása kötelező a kártya kiváltásakor, emellett a Klubkártyára illetve Futballkártyára felkerül a tulajdonos fényképe is.
A gyorsaság érdekében lehetőség van a klubkártya/futballkártya előregisztrációjára is a https://klubkártya.mlsz.hu oldalon. Itt egy klubot illetve az MLSZ-t /Futtballkártya esetén/ választhatja a szurkoló, s feltöltheti fényképét is. Ugyanitt megjelölheti, hogy a kész kártyát melyik, a klubok, vagy az MLSZ által biztosított átvételi ponton kívánja átvenni. Ezen kártyák érvényességi ideje 3 év, ennek lejártával automatikusan letiltásra kerül a kártya. Így a mérkőzések látogatásához 3 év után új kártyát kell majd kiváltani. Jó tudni: egy mérkőzésre egy klubkártyával csak egyetlen jegyet lehet vásárolni. A kártyához kedvezményes szolgáltatások kapcsolhatók, erről a kibocsátó klub illetve az MLSZ dönt.
Magunk is kipróbáltuk, gyorsan hozzájutottunk a kártyához az átvételi ponton. Az OPSZ elnökének, dr. Túrós Andrásnak a Cserkeszőlőn tartott vezetői tréningen nyújtotta át az MLSZ Futballkártyáját Kovács Péter, a szövetség biztonsági bizottságának helyettes vezetője.

 

(Tóth Zoltán)