Bizonyítottak az Esztergom- Kertvárosi polgárőrök

2016. június 15. 19:26
Bizonyítottak az Esztergom- Kertvárosi polgárőrök

Katasztrófavédelmi gyakorlaton vett részt június 11-én az Esztergom-kertvárosi Polgárőr Egyesület.

Az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén megalakított Gerecse Járási Mentőcsoport ismétlő, az újonnan megalakított települési önkéntes mentőcsoportok rendszerbeállító és nemzeti minősítő gyakorlata, valamint az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a működési területén székhellyel rendelkező önkéntes tűzoltó egyesületek szituációs begyakorló gyakorlatát tartották meg 2016. június 10-11-én Máriahalom községben.
Az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és további 16 település polgármestere kiemelt feladatként kezelte az önkéntes mentőszervezetek létrehozását. A gyakorlaton 16 település önkéntes mentőszervezetei kaptak nemzeti minősítést alapvető vízkár-elhárítási tevékenység szakterületre. A gyakorlat alkalmat teremtett a hivatásos és az önkéntes erők munkájának népszerűsítésére. Bemutatták a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság szimulációs eszközeit, népszerűsítették az erdőtűz és a CO mérgezés megelőzéséről szóló kiadványokat. A hivatásos és önkéntes tűzoltó gépjárművezetők gyakorolhatták a terepviszonyok közötti vezetést is az erre a célra kialakított gyakorlópályán, a hivatásos és önkéntes tűzoltó egységek pedig roncsvágási gyakorlatot illetve haboltást mutattak be. 

A szimulációs gyakorlat után Stolczenberger Tibor Katasztrófavédelmi ezredes külön köszönetét fejezte ki az Esztergom- Kertvárosi Polgárőr Egyesületnek, amiért csapatukkal részt vettek a gyakorlaton és kiválóan teljesítették a feladatokat.  Mint az Nagy Lászlótól az Esztergom- Kertvárosi Polgárőr Egyesület elnökétől megtudtuk, a bizonyított munka és tudás elismeréseként Minősítő Oklevéllel tértek haza a polgárőrök.