Biztonságban lezajlott az ESZTÖR

2016. augusztus 31. 14:50
Biztonságban lezajlott az ESZTÖR
XVI-XII. századi hagyományőrző és történelmi fesztiválnak adott teret 2016. augusztus 26-28. között Esztergom belvárosa, aminek biztonságos lebonyolításában az  Esztergom Városi Polgárőr Egyesület polgárőrei is tevőlegesen részt vettek.

Immáron ötödik alkalommal, augusztus 26-28 között, immár ötödik alkalommal került megrendezésre az esztergomi Várhegyen az ESZTÖR-Napok nevet viselő rendezvény. Az idei évben Szulejmán szultán 1543-as haditettének, valamint Esztergom bevételének állítottak emléket. A program során kiemelt hangsúlyt fektettek a rendezők Esztergom török kori történelmének és emlékeinek bemutatására, valamint az Esztergomi Vár hadtörténetének ismertetésére. A rendezvény keretén belül kiemelt szerepet kaptak a hazai hagyományőrzők programjai, a korhű csatarekonstrukciók, a korszakhoz illő zene, valamint a kiemelt kulturális programok, melyek minden korosztály számára kiváló szórakozási lehetőséget biztosítottak.

Bodrogai Sándor egyesületi elnök tájékoztatása szerint a hagyományőrzők felvonulását, a várjáték helyszíneit, a parkolók és fontosabb menekülő útvonalak környékét az Esztergom Városi Rendőrkapitányság rendőreivel az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület polgárőrei biztosították, ahol az ifjú polgárőrök is segédkeztek.