Gyanús lett a vasgyűjtő férfi

2016. május 27. 10:49
Gyanús lett a vasgyűjtő férfi
Illegális kábelégetőkkel és házalóval szemben intézkedtek az esztergomi polgárőrök.

2016. május 21-én délelőtt lakossági segélyhívás érkezett az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület telefonjára, hogy a belvárosában, az egyik háztömb mögötti garázs soron - nagy valószínűséggel engedély nélkül – valakik kábelt égetnek. A bejelentő a polgárőrnek elmondta azt is, félnek, hogy a garázsok közelsége miatt a tűz továbbterjedhet. A polgárőrök azonnal a helyszínre siettek és mivel még égett a tűz, azt azonnal eloltották. A helyszínen tetten érték a két tűzgyújtó személyt is, akiket felszólítottak, hogy a rendőrség kiérkezéséig maradjanak a helyszínen. Az illetők a polgárőri kérésnek nem tettek eleget, és a helyszínt elhagyták.
A polgárőrök követték és szemmel tartották az elkövetőket, majd a helyszínre kiérkező rendőr járőr intézkedett az illegális tűzgyújtókkal szemben.

2016. május 15-én pedig egy illegális vasgyűjtőre figyeltek fel a polgárőrök. Bodrogai Sándor elmondta, hogy Kerek-tó környékén levő üdülő területen egy autóra lettek figyelmesek, mert a benne ülő férfi hulladékgyűjtést hirdetve olyan területen járt, ahova nem volt engedélye. Ez felettébb gyanússá vált a polgárőrök számára, ugyanis ők nem tudtak arról, hogy az önkormányzat hulladékgyűjtést szervezett volna. Vélelmezve, hogy a vasgyűjtés csak indok arra, hogy közben rossz szándékkal terepszemlét tartson az illető, a polgárőrök megállították az autót és kérték a benne ülőt, mutassa meg a hulladékgyűjtésre vonatkozó, az Esztergom Városi Önkormányzat jegyzője által kiállított engedélyét. Ahogy az várható volt az illető nem rendelkezett ilyen engedéllyel, ezért a polgárőrök felkérték a cselekedete abbahagyására, és miután felírták az autó adatait, kérték a férfit a helyszín elhagyására.