Kerékpárokat kaptak a polgárőrök (+ fotók)

2020. szeptember 22. 17:33
Kerékpárokat kaptak a polgárőrök (+ fotók)

Az Országos Polgárőr Szövetség, az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával negyvennégy kerékpárt vásárolt a Neuzer Kft-től, amelynek átadására Esztergomban került sor szeptember 21-én.   


Az ünnepségen megjelent Erős Gábor Esztergom alpolgármestere, Debreczeni István r. alezredes, rendőrségi tanácsos, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetője, Neuzer András a Neuzer Kerékpár Kft tulajdonosa, dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Kun Csaba a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

További képek itt, illetve a FotóalbumbanHuszonegy sebességes, könnyen hajtható, alumínium vázas kerékpárok kerültek megvásárlásra, amik arra szolgálnak, hogy gyors beavatkozás eszközei legyenek – mondta el és mutatta be a megvásárolt kerékpárokat Neuzer András a Neuzer Kerékpár Kft tulajdonosa. Hozzátette, hogy elektromos kerékpárokat is vásárolt az Országos Polgárőr Szövetség, aminek a hatótávolsága sík terepen hatvan, dombosabb területen harmincöt-negyven kilométert is elérheti. Így nagyobb távolságokat hatékonyabban és akár rövidebb idő alatt is meg lehet tenni.
A Neuzer Kerékpár Kft megköszönte azt a munkát, amit a polgárőrök a lakosság érdekében végeznek, s ezért felajánlottak plusz két különleges kerékpárt az Országos Polgárőr Szövetségnek. Neuzer András elmondta, hogy a polgárőrség számukra is egy fontos dolog, hisz a Neuzer Kerékpár Kft és az Esztergomi Városi Polgárőr Egyesület már közel tíz éve együttműködnek, az Esztergomi lakossokért. Természetesen a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség is kapott abból a támogatásból, amit, az Országos Rendőrfőkapitányságtól kapott a polgárőrség.

Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy arányosan került szétosztásra a megyék közt a támogatás és lassan már befejeződik ezen technikai eszközök beszerzése. Hozzátette, hogy többségében kerékpárokat vásároltak a megyei polgárőr szövetségek, de volt, ahol segédmotorkerékpárok is beszerzésre kerültek. Az utóbbi években a kerékpárok beszerzése, a kerékpáros szolgálatok prioritást kaptak a polgárőrségen belül. Elsősorban a környezetbarát és egészség megőrző tulajdonsága miatt, de ami a legfontosabb, hogy lakosság barát és lakosság közeli a kerékpáros polgárőr szolgálat.

További képek itt, illetve a FotóalbumbanFontos és jelentős számunkra a mai nap, mondta el Erős Gábor Esztergom alpolgármestere. Beszédében kitért rá, hogy Esztergomban a polgárőrség nagyon nagy munkát végez és nagyon jó kapcsolatban van az önkormányzattal. Büszke rá, hogy Esztergomban van a Neuzer kerékpárgyár, és hogy innen is rendelhetik meg a kerékpárokat a polgárőrök, hiszen az egyik olyan gyár Esztergomban, aki a várossal nagyon jó kapcsolatban áll.

Az átadó ünnepség után a polgárőrök azonnal kipróbálták a kerékpárokat. Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával az elmúlt 3 évben 374 db kerekpárt, 77 segédmotor-kerékpárt és 35 db elektromos kerékpárt vásárolt az Országos Polgárőr Szövetség. 

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban