Mert kerékpározni jó!

2016. február 11. 21:31
Mert kerékpározni jó!
Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely 2016-os kampány nyitórendezvényét tartották meg február 9-én Esztergomban, hol a helyi Polgárőrség is ott volt.

2016. február 9-én Esztergomban megtartották a Kerékpárbarát Település és a Kerépárbarát Munkahely 2016-ban hirdetett pályázatának kampánnyitóját a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség szervezésében. A fő cél a meghirdetett pályázatoknál, hogy a kerékpározást népszerűsítsék az országban, és minél többen válasszák a közlekedésnek ezt a formáját. Az értekezleten Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár kitért arra, hogy olyan kerékpárutakat építsünk Magyarországon, melyeket mindenki balesetmentesen tud használni. A fenti célok az egészségvédelmet, valamint a környezetkímélő életmódot segítik elő. Az értekezleten jelen volt még Harangvölgyi András, az országos Duna Maratonok főszervezője, Csikai Mária, a Kerékpáros Magyarország Szövetség elnöke, aki megemlítette, hogy 142 szervezet kapcsolódott ez idáig a kezdeményezéshez. Esztergomban már 3 éve jól működik a kerékpár kölcsönző rendszer, melyet a Neuzer Kft. alakított ki és üzemeltet, és amely nagy segítség a nyári idegenforgalmi szezonban és az itt élő kerékpárbarátok számára. Búbánatvölgyben, Esztergom-kertvárosban az üdülőtelkekhez, valamint a tavakhoz való eljutásban nagy segítséget jelent a kerékpár.

Az elmúlt évben, valamint idén is a polgárőrök, valamint az ifjú polgárőrök az Országos Polgárőr Szövetség által biztosított kerékpárokon látnak el rendszeres járőrözést, valamint információs segítséget is adnak a kerékpárral közlekedőknek. Esztergom Város polgármestere, Romanek Etelka beszédében hangsúlyozta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy népszerűsítse a kerékpározást, valamint a különböző kerékpáros rendezvények szervezését házigazdaként szívesen vállalja a városban.
A kampánnyitó után a közel százfős vendégsereg a Városháza előtt „kerékpárra pattant”, és Tasó László államtitkárral, valamint Neuzer Andrással az élen végigkerékpároztak a városon az Ipari Parkban található Neuzer Kerékpárgyárba, ahol üzemlátogatáson vettek részt.

A rendezvény balesetmentes rendezését és útvonal biztosítását az Esztergom Városi Rendőrkapitánysággal együttműködve az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület három szolgálati gépkocsival, valamint 20 fő polgárőrrel hajtotta végre.