Nemzetközi kerékpárverseny biztosítása

2016. július 06. 18:36
Nemzetközi kerékpárverseny biztosítása

1300 kerékpáros részvételével 2016. július 3-án, immár másodszor rendezték meg Esztergomban a XVII. Duna Maraton terep kerékpárversenyt.

A szervezők felkérésére az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület felvállalta a biztosítási feladatokat, amibe besegített az Esztergom – Kertvárosi Polgárőr Egyesület és az Első Motorvéd Polgárőr Egyesület is. A verseny előkészítésében a pálya kitűzésénél, a szervezésben hatékonyan részt vett az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület vezetése és tagsága.

Két szakaszra oszlott a verseny: az első, tíz órakor induló csoport az esztergomi rögbi pályáról indultak keresztül a városon, az erdei utakon Dobogókő irányába, majd vissza a belvárosi kiindulási pontra, összesen 90 kilométeres szakaszon. A másik csoport pedig a városon keresztül tekertek a Vaskapu kilátóig, majd vissza, hegyen-völgyön át a kiindulási helyre.

Bodrogai Sándor egyesületi elnök összegezése szerint a rendezők, valamint a meghívott VIP vendégek is megköszönték a balesetmentes szervezést, forgalomirányítást, felvezetést. Mivel a szervezők igen jónak tartották a polgárőrök munkáját és a rendezést, ezért 2017-ben újra Esztergom kapja a nemzetközi Duna Maraton verseny megrendezési jogát.