Polgárőrök vigyázták a Gyereknapot

2016. május 30. 15:23
Polgárőrök vigyázták a Gyereknapot
A helyi Kastélyparkban rendezték meg május 27-én a Gyereknapot a Komárom-Esztergom megyei Ácson, ahol fokozottan figyeltek a polgárőrök az önfeledten szórakozó gyermekekre.

A gyermekek és felnőttek legnagyobb örömére nagy sikerrel zajlott le Ácson, a Komárom-Esztergom megyei kisvárosban, május 27-én a Gyermeknap, melynek biztonságát a helyi polgárőrök is segítették.
Az egész napos programsorozatban kiemelt feladatuk volt a polgárőröknek, hogy fokozott figyelemmel legyenek a gyerekekre, azok önfeledt szórakozására, különösen ugráló váraknál, a trambulinnál, a lovak közelében, illetve a színpadnál

- Mint édesanya is pontosan tudom, mi lehet a veszélyforrás, így minden pillanatban teljes figyelmet kaptak a gyerekek – meséli Polgár Noémi, az Ácsi Polgárőr Egyesület tagja. – Figyeltük, hogy az ugráló váraknál a gyerekek ne sérüljenek, egymásra ne ugorjanak, helyet, teret adjanak a másiknak, védjék a fejüket, testüket és legyenek tekintettel másokra is. Ugyanez volt a trambulinnál, a lecsúszó pályánál és a lovaskocsinál. Mint mindig, most is a gyerekek össze-vissza futkározva örültek, hogy övék a nagy nap, hisz ez a nap róluk szólt.

A kisebbek körében a nap fénypontját jelenthette, amikor begurult a tűzoltó autó, illetve amikor a tűzoltók jóvoltából elindult a habparty.

Polgár Noémi még hozzátette: örömmel tapasztalta, hogy a gyerekek bizalommal fordultak a polgárőrök felé, és jó érzés volt látni a boldog mosolyokat.