Sok volt a munka Esztergomban

2016. május 05. 23:32
Sok volt a munka Esztergomban

Az országos és helyi programok miatt sok feladatuk volt az utóbbi időkben az Esztergomi polgárőröknek, mivel Esztergom iskolaváros, a sok iskola hagyományos ballagási rendezvényei pedig nagy létszámú polgárőri erőket igényeltek.

Az elmúlt időszak jelentős feladatok elé állította az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület tagjait szolgálatokban, rendezvények biztosításában egyaránt. Április végén az esti fáklyás ballagás kellett biztosítani melynek hagyománya a térség bányász emlékeit őrzi, idézi. A rendőrséggel közösen biztosított fáklyás felvonulás után a város iskoláinak központi ballagását segítették a rendőrséggel közösen, melyen igen nagy létszámú rokon és ismerős kísérte a ballagókat. Az útvonal érintette a város főközlekedési útvonalait és a városközpontot.

Esztergom város vezetői, a ballagó diákok rokonai, szülei nagy elismeréssel szóltak az áldozatos, szakszerű polgárőr munkáról. A város polgármestere külön köszönő levelet írt, melyben kiemelte, hogy a polgárőrök nagyban hozzájárultak rendezvény precíz kivitelezéséhez.

Ugyanezen a hétvégén - időnként az iskolai ballagási rendezvényekkel párhuzamosan - folytak a Szigeten a kulturális, közlekedési rendezvények. Az „Akkor és most” jármű kiállítás nagy sikert aratott, két nap alatt több mint tízezer látogatót vonzott. A rendezvény fénypontja a Kis-Dunán hagyományosan megrendezett lampionos csónakfelvonulás volt, melyet az éjszakai tűzijáték követett.

Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület itt is kitett magáért, melynek bizonyítéka lehet, hogy a szervezők reményüknek adtak hangot, hogy a Polgárőrséget a jövőben is támogatóink között üdvözölhetik.