XVI. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny

2020. szeptember 01. 15:16
Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság felkérésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály és a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság - együttműködve az OPSZ Közlekedésbiztonsági és Balesetmegelőzési Tagozattal - a polgárőrök számára a közlekedésbiztonság javítása érdekében, valamint a közúti közlekedési balesetek megelőzésével kapcsolatos ismeretek felmérése céljából, meghirdeti a XVI. Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyt.   

Az országos verseny ideje: 2020. szeptember 12-én 09.30-18.00 óra között
A verseny helyszíne: Hungaroring Groupama Tanpálya (cím: Mogyoród, Hungaroring utca 10, 2146)
Versenyre meghívottak: 2 fő polgárőr és 1 fő kísérő (polgárőr/rendőr)
A csapat létszáma: 2 fő polgárőr

A Hungaroing területén önálló mozgás nem engedélyezett. A gyülekezés a Hungaroring főbejárata előtt történik, a verseny helyszínére a felvezetést a Tanpálya munkatársai végzik.
A versenyre nevezőknek érvényes vezetői engedéllyel kell rendelkezni, amelyet a versenyre magukkal kell hozni. A versenyzők okmányainak, valamint ittasságának ellenőrzését követően kerül sor a regisztrációra.
A regisztráció alkalmával a résztvevők rajtszámot húznak, amely alapján az elméleti, valamint a gyakorlati megmérettetésen versenyeznek.
A pandémiára való tekintettel a Groupama Tanpálya épületében való tartózkodás során mindenki számára szájmaszk (kendő vagy sál) használata kötelező. Továbbá a versenyszámok teljesítése előtt kézfertőtlenítést kell végrehajtani. 

A verseny menete

A megmérettetés két részből, egy elméleti és egy gyakorlati versenyfeladatból áll. Az elméleti verseny során két tesztlapot kell kitölteni (KRESZ és – Polgárőr - szakmai tesztlapot). A gyakorlati megmérettetés során, a versenyzők - egy autós ügyességi pályán - vezetéstechnikai tudásukról adnak számot, valamint egy intézkedéstaktikai feladatot teljesítenek.

A versenyszámokat pályabírók értékelik.
A vezetéstechnikai pályát Groupama Tanpálya által biztosított járművekkel kell végrehajtani.
Az elméleti és gyakorlati versenyszám összesített pontszáma dönti el a helyezési sorrendet. A versenyzőknek valamennyi feladatot teljesíteni kell, amennyiben valamelyik feladat nem kerül végrehajtásra a versenyző teljesítménye nem kerül értékelésre.

A verseny díjazása

Legjobb egyéni elmélet
Egyéni I.-II.-III. helyezett
Csapat   I.-II.-III. helyezettek

A díjazottak serleget, oklevelet kapnak és tárgyjutalomban részesülnek.

A versenykiíráshoz mellékelt nevezési lapot (számítógéppel kitöltve), valamint a személyes adatok kezeléséhez/tárolásához hozzájáruló nyilatkozatot 2020. szeptember 04-ig NadhaziB@pest.police.hu elektronikus levelezési címre kell megküldeni, a megyei/fővárosi rendőr-főkapitányságokon keresztül. A versennyel kapcsolatban felmerülő kérdésre Nádházi Brigitta r. őrnagy a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság Titkára +36-20-444-1327 telefonos elérhetőségen ad tájékoztatást.


A nevezési lapot tartalmazó versenykiírás letölthető ide kattintva