Átfogó felkészítésen estek át a motorosok

2020. szeptember 27. 21:33

Szeptember utolsó hétvégéjén szakmai programnapot tartottak a motoros polgárőrök a Hungaroringen, ahol szakemberek irányítása mellett mélyíthették el tudásukat.

Az időjárás is kegyes volt az OPSZ Motoros Tagozatának tagjaihoz, hiszen remek motoros idő várta a Mogyoródra érkező polgárőröket, ahol igen komoly szakmai felkészítésen eshettek át.

nyito- Már az elején fontosnak tartom kiemelni, hogy az ilyen jellegű felkészítő programokat a motoros szezon elején szoktuk megtartani. Azonban a vírushelyzet most közbeszólt, így kénytelenek voltunk elnapolni, de nem akartuk kihagyni a lehetőséget, hiszen a motoros szolgálat sokkal több veszélylehetőséget tartogat a polgárőr számára, mint például egy gépkocsis járőrszolgálat – mondta el bevezetőjében Pausz Ferenc, a Országos Polgárőr Szövetség Közlekedési alelnöke.
- A biztonságos szolgálat elengedhetetlen feltétele a jó felkészültség, a motor készség szintű kezelése. A mai napon mind a gyakorlati, mind az elméleti területen gazdagodhattak új ismeretekkel a motorosaink. A Hungaroring Motoros Akadémia trénerei, valamint a tagozat tagjai állították össze a képzési programot, amely egy igen különleges motívummal is kiegészült, hiszen a terepmotorozásba is belekóstolhattak a résztvevők – mondta az alelnök.
Pausz Ferenc kiemelte, a teljeskörű és biztonságos motoros szolgálat megköveteli a polgárőröktől, hogy minden váratlan eseménynél képesek legyenek a legmegfelelőbb döntéseket hozni, amellyel megelőzhetők a balesetek. Ilyenek a vészfékezések, a hirtelen irányváltások, valamint a megváltozott időjárási körülmények között való közlekedés.
Az alelnök szerint egy kiváló, élményekben és tapasztalatokban gazdag szakmai napot zárhattak a tagozat tagjai.

szöveg: Erdős Csaba
fotó: Sebestyén Jenő

További képekért kattintson a galériára!
Motoros tréning