Megemlékezés a közlekedési Balesetek Áldozatainak Emlékművénél

2011. november 02. 16:08
Megemlékezés a közlekedési Balesetek Áldozatainak Emlékművénél
Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2011. október 28-án 11.00 órakor koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a budapesti Flórián téren a Közlekedési Balesetek Áldozatainak Emlékművénél.


pető ernő

Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a Közlekedési Balesetek Áldozatainak Emlékművénél


Az elmúlt tíz esztendőben nem kevesebb, mint 11 661 személy vesztette életét hazánk közútjain. Idén 16. alkalommal rendezték meg a koszorúzással egybekötött megemlékezést, amelyen a rendőrség és az ORFK-OBB vezető tisztségviselői mellett a közúti közlekedésbiztonsági tevékenységben érintett szervek, szervezetek, intézmények, érdekképviseletek és társaságok képviselői, továbbá magánszemélyek is részt vettek. Schváb Zoltán helyettes államtitkár és dr. Halmosi Zsolt rendőr dandártábornok, az ORFK-OBB társelnökei mondtak beszédet.

 Balesetek Áldozatainak Emlékművénél

A jobb kéz mutatóujját intő jelként felmutató „Szárnyas Angyal” szobra 1996. óta található III. kerületben


Tradicionális rendezvényről van szó, egy különleges emlékműnél. A jobb kéz mutatóujját intő jelként felmutató „Szárnyas Angyal” szobra 1996. óta található III. kerületben. Az ORFK-OBB jelképévé váló női alak minden közlekedőt arra figyelmeztet, hogy a közút rendkívül veszélyes terep. Ezt támasztja alá az a szomorú tény, hogy csak az elmúlt évben 740-en haltak meg közlekedési balesetben Magyarországon, és további 20 917 személy szerzett könnyű, súlyos, ill. maradandó sérüléseket.

Pető Ernő,

A Polgárőrség koszorúját Pető Ernő, az OPSz közlekedési alelnöke helyezte el