A balesetben elhunytakra emlékezve

2016. október 28. 21:23
A balesetben elhunytakra emlékezve
20. alkalommal koszorúzták meg Budapesten a közlekedési balesetben elhunytak emlékművét, ahol az áldozatokra emlékezve az Országos Polgárőr Szövetség koszorút helyezett el.

1996-ban Budapesten, a Flórián téren avatták fel azt az összetört személygépkocsit ábrázoló szobrot, amely egyben a közúti közlekedési balesetek halálos áldozatainak állít emléket. Azóta minden évben – a halottak napját megelőzően – koszorúzási ünnepséggel emlékeznek meg az utakon elhunytakról a kezdeményezéshez csatlakozó szervezetek. Így történt október 28-án is, amikor a Rendőrség és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében immár 20. alkalommal tartottak megemlékezést.
Koszorúk a Közlekedési Balesetek Áldozatainak Emlékműjénél (fotó: Németh GyörgyAz eseményen először beszédet mondott dr. Erb Szilvia, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetője, majd valamennyi, a kezdeményezéshez csatlakozó szervezet megjelent képviselője koszorút helyezett el az emlékműnél. Az Országos Polgárőr Szövetség nevében dr. Balogh Endre Róbert, az OPSZ Igazgatási Szervezetének vezetője helyezte el az emlékezés virágait.

Az esemény egyben üzenet a járművezetőknek a biztonságos és felelős közlekedésről: minden évben újabb számot vésnek a téren álló oszlopra. Idén a 644-es szám került fel az emlékműre – azok száma, akik útnak indultak, de soha nem értek haza.

Fotó: Németh György