A Polgárőrség a határvédelemben is aktív (+ videó)

2020. január 29. 12:41
A Polgárőrség a határvédelemben is aktív (+ videó)
Több mint félezer migráns elfogásában segítettek a polgárőrök – mondta Csaplár Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség önkormányzati elnökhelyettese az M1 televíziós csatornán.
Az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Polgárőr Tagozata a 2016-os megalakulása óta 1719 polgárőrrel több mint 155 ezer munkaórát teljesítettek és több mint 1500 alkalommal adtak olyan jelzéseket, amelyek segítségével a rendőrök sikeres akciót hajtottak végre – mondta Csaplár Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese az M1 músorában. Hozzátette – A legaktívabb polgárőrök közül nyolcvanan vannak, aki a legaktívabb szerb és román határszakaszokon teljesítenek szolgálatot. Nekik külön képzést is tartottak, és ők részt vettek több, a rendőrséggel közös gyakorlaton is.

„Mi polgárőrök önkéntes munkát végzünk, elkötelezettek vagyunk a rendfenntartásban” –hangsúlyozta. Hozzátette: bizonyos kéréseknek megfelelően gondolkodnak azon, hogy emeljék a határőrtagozat létszámát, de ez csak azzal a feltétellel lehetséges, ha az ehhez szükséges felszerelésüket biztosítják. Kitért arra is, az ötvenórás közérdekű munka miatt egyre több fiatal keresi meg őket, ami azért is jó hír, mert az utánpótlást is biztosítani lehet az ő soraikból.

(Forrás: hiradó.hu)