Az országos média középpontjában a polgárőrség

2020. november 26. 07:54
Az országos média középpontjában a polgárőrség
Igen élénken érdeklődik a média a polgárőrség munkája iránt. Ezzel kapcsolatosan számos, országos sajtóorgánum mutatja be a polgárőrök munkáját, eredményeit. Legutóbb Csongrád-Csanád megyében készült egy nagy riport.
A rádiók, a napilapok rendszeresen adnak hírt arról, hogy a polgárőrség milyen kiemelkedő munkát végez többek között a pandémiás helyzetben, a határvédelem területén, illetve a bűnmegelőzésben.
Ezzel kapcsolatban legutóbb a Magyar Demokrata készített egy összefoglaló anyagot, ahol Mórahalom és Röszke polgárőrei mutatták be mindennapjaikat, a határvédelemben végzett munkájukat.

Mint azt Sárközi László, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) elnöke elmondta, a nap során a riporterekkel közösen bejárták a település azon részeit - kül- és belterületi - ahol a napi szolgálatellátást is végrehajtják. Ezek alapján bepillantást nyerhettek a közterületen végrehajtott feladatokból, az általános bűnmegelőzési tevékenységről. A városon kívül a külterületek, illetve az ott lakó idősek védelmében tett feladatokkal ismerkedhettek meg a riporterek, akik így átfogó képet kaphattak a hétköznapok során megtett intézkedésekről, arról, hogy a polgárőrök milyen lelkiismeretesen hajtják végre önként vállalt feladataikat. A pandémiás helyzet jelentette plusz teendők végrehajtása, bemutatása is megtörtént, hiszen a riporterek jelenléte ellenére is szolgálatot láttak el a polgárőrök - tájékoztatott az elnök.

A vendéglátó szerepét betöltő Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Batíz István kísérte az újságírókat, akik kilátogattak Röszkére is, ahol a Túró István elnök által irányított polgárőrcsapat bepillantást engedett a határvédelem mindennapjaiba - polgárőr szemmel.

Az elkészült riportot itt olvashatják és ITT tölthetik le!

20201126-MAgyar-Demokrata