Dr. Fekecs Dénes állami elismerése

2017. március 14. 20:45
Dr. Fekecs Dénes állami elismerése
A Belügyminisztérium aulájában március 14-én Kontrát Károly miniszterhelyettes, a BM parlamenti államtitkára köztársasági elnöki kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át az 1848. március 15-i forradalom 169. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Ünnepi beszédében Kontrát Károly hangsúlyozta: a forradalom legfőbb üzenete a mai ember számára a bátorság, a hit és az összefogás. Ma, amikor mély változások zajlanak Európában, akkor a magyaroknak is fontos szerep jut.
Beszédét követően adta át az elismeréseket az arra érdemeseknek.
Több évtizedes rendőri szolgálatát követően a térség lakosságának biztonsága érdekében végzett eredményes társadalmi munkája elismeréséül – dr. Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére – Áder János Magyarország Köztársasági Elnöke nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozatát adományozta – többek között – dr. Fekecs Dénes ny. r. ezredesnek, az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági és pénzügyi elnökhelyettesének, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökének.