Együttműködés a KEF-el

2020. augusztus 04. 17:23
Együttműködés a KEF-el
Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és dr. Demény Ádám, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) főigazgatója 2020. július 30-án együttműködési megállapodást írtak alá a KEF Szabolcs utcai központjában. Az aláíráson túl két gépkocsit kapott a Polgárőrség a KEF jóvoltából.   


Ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodás jött létre az ország legnagyobb közbeszerzéseket végző szervezete és az ország legnagyobb civil szervezete között. Dr. Túrós András, OPSZ elnöke és dr. Demény Ádám, a KEF főigazgatója az aláírást megelőzően egy jó hangulatú és konstruktív egyeztetést folytatott a KEF központjában. A megállapodás értelmében – a közbeszerzési eljárások szabályainak összetettsége miatt – a Polgárőrség a jövőben segítséget kérhet a lehetséges közbeszerzései lebonyolításában.

Dr. Demény Ádám és dr. Túrós András írnak alá együttműködési megállapodástDr. Demény Ádám rövid köszöntőjében örömét fejezte ki a közös együttműködés létrejöttéért. Elmondta, hogy a megállapodás aláírásával megteremtődött a lehetőség arra, hogy szoros együttműködés jöjjön létre a két szervezet között. Az átadott gépkocsik kapcsán hozzátette, hogy a jövőben is szeretnének további gépjárműveket átadni a Polgárőrség részére.
Az OPSZ elnöke a találkozón elmondta, hogy a Polgárőrség számára meghatározóak azok a támogatások, amelyeket az elmúlt években kapott a szervezet, legfőképp a kormányzat, illetve a rendvédelmi szervek részéről. Ez a megállapodás is ezt erősíti – hangsúlyozta dr. Túrós András. Elmondta, hogy az aláírandó megállapodás hozzájárul a polgárőr egyesületek szolgálatellátásának javításához, segítéséhez. Továbbá reményét fejezte ki, hogy a KEF által átadásra kerülő gépkocsikat még sok, hasonlóan jó állapotú négykerekű fogja követni. Ennek, a most létrejövő együttműködésnek az első „haszonélvezői” lettek a Legéndi Polgárőr Egyesület tagjai, akik ünnepélyes keretek között vehették át a KEF által átadott terepjáró slusszkulcsát.
Támogatásként kapott autók
Az OPSZ elnöke és a KEF főigazgatója gratulált a legéndi küldöttségnek az átadott gépjárműhöz, többek között az egyesület elnökének, Erdei Bélának. A második gépjárművet amely teljesen elektromos és elsősorban a nagyvárosi közlekedésre alkalmas, az OPSZ munkaszervezete tesztidőszakra vehette át.

Az ünnepségen többek között jelen volt Tunkel Tamás, Legénd község polgármestere, dr. Radácsné Reszegi Rita, a Legéndi Polgárőr Egyesület tagja, az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozatának elnöke és Dr. Endrődi István, az OPSZ gazdasági igazgatója.

(Szöveg: Csonka Nándor, fotó: KEF)