Elindult a nyári idegenforgalmi idény

2018. június 02. 21:34
Elindult a nyári idegenforgalmi idény

A hagyományoknak megfelelően idén is összeültek a rendvédelmi szervek képviselői, hogy egy évadnyitó értekezlettel kezdjék a balatoni és a Velence-tavi idegenforgalmi idényt.

Pungor János rendőr ezredesAz Országos Polgárőr Szövetség mindig kiemelten kezeli – a Rendőrséggel szorosan együttműködve – az idegenforgalmi idény balatoni és Velence-tavi polgárőri feladatainak ellátását. Ezért június elsején, Szárszón üléseztek az érintett területek polgárőr vezetői illetve az együttműködő társszervek, hogy megbeszéljék a 2018. évi feladatokat. Az értekezleten ott volt Zámbó Péter az OPSZ szakmai alelnöke, Poór Gyula a Somogy -, Dézsi János a Veszprém -, Horváth Róbert a Zala - és Cseh István a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Pungor János rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője, Grúber István rendőr alezredes, a Siófoki Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője, Jambrik Péter a Balatoni Fejlesztési Tanács tanácsosa.
Dorogi Sándor, Balatonszárszó polgármestere a megnyitóbeszédében méltatta a település közbiztonságát. Bátran jelentette ki, hogy a nagyközség a tópart legbiztonságosabb települése, és ennek eléréséhez elengedhetetlen volt a polgárőrök eddig végzett önkéntes munkája.
Ezután Pungor János rendőr ezredes röviden ismertette a Balaton-part közbiztonságát érintő számadatokat, statisztikákat. Külön kitért arra, hogy 2017-ben kiemelkedően sok volt a vízbefulladásos halálesetek száma, ezért idén egy külön akciótervvel készülnek.
Zámbó PéterEzután Horváth Róbert, Dézsi János, Cseh István és Poór Gyula számolt be arról, hogy a Balatont és a Velencei-tavat körülölelő megyék polgárőrei milyen munkát végeznek, illetve hogyan készülnek a nyári turizmus adta fokozott munkák elvégzésére.
Jambrik Péter tanácsos a Balatoni Fejlesztési Tanács munkájáról beszélt. Külön kiemelte, hogy a polgárőrök milyen sokat tettek a FINA vizes világbajnokság biztonságos lebonyolításáért illetve beszélt az ez évi tervekről, fejlesztésekről.
Zárszóként Zámbó Péter értékelte az elhangzottakat. Nyomatékosította, hogy fontos a gyors és pontos adatszolgáltatás, a feladatok koordinálása, a jogszabályok pontos betartása, a polgárőrhöz méltó, szakszerű szolgálatellátás. Végezetül hozzátette: A lelkesedést vigyük tovább, adjunk példát a fiataloknak, hisz nincs más út, mint a fiatalok felé fordulás.

(Lőwinger)