Elnökségi ülés rendhagyó kezdettel (+ fotók)

2018. szeptember 07. 20:44
Elnökségi ülés rendhagyó kezdettel (+ fotók)
2018. augusztus 31-én a Készenléti Rendőrség Nagytanácstermében tartotta soron következő elnökségi ülését az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége.

Rendhagyó momentummal kezdte legutóbbi ülését az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége. Nemrégiben ünnepelte hatvanötödik születésnapját Zámbó Péter az OPSZ szakmai alelnöke, akit ebből az alkalomból dr. Pintér Sándor belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes tárgyjutalomban részesített. Ezt a tárgyjutalmat adta át az elnökségi ülés elején az ünnepeltnek dr. Túrós András az OPSZ elnöke, aki egyben azt is bejelentette, hogy hatvanadik születésnapja alkalmából Batiz Istvánt a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökét egy aranygyűrűvel ajándékozta meg az országos rendőrfőkapitány.
További fotók itt, illetve a FotóalbunbanEzt követően dr. Túrós András szót ejtett az OPSZ munkaszervezetének személyi változásiról. Bemutatta Teremi Zoltánt, aki az OPSZ szakmai főreferense lett, illetve tájékoztatta az elnökséget arról is, hogy dr. Barnucz Szilvia főigazgató szeptember elsejétől főállásban az Országos Rendőr-főkapitányság állományát erősíti. Az elnök elmondta, hogy a távozó főigazgató a Polgárőrségtől nem válik meg, elnöki tanácsadóként segíti a szervezet munkáját.
Ezután Horváth Róbert adott tájékoztatást a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnökségével folytatott konzultációról, majd megtárgyalták és elfogadták az OPSZ elnökségének második félévi munkatervét. Következő napirendi pontként az elnökség megvitatta Zámbó Péter előterjesztését, mely rávilágított a bűnmegelőzésben azon új kihívásokra, melyek az illegális migrációból adódnak. Szóbeli beszámolójában dr. Fekecs Dénes összefoglalta a Baján megrendezett Országos Polgárőr Napon történteket, melyet az OPSZ elnöksége megvitatott és tudomásul vett. Horváth Róbert pedig az Országos Polgárőr Ifjúsági Táborról adott beszámolót, amelyet kiválóra értékelt. Elmondta, hogy az első táborban 115, a másodikban 92 táborozó fiatal polgárőr volt. Az elnökségi ülés végén pedig dr. Erb Szilvia, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Gépjármű-közlekedési és Vasúti Főosztályának vezetője és Oberling József rendőr ezredes, az ORFK Közlekedési főosztályának vezetője előtt az OPSZ elnöksége beszámolt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által biztosított forrásból megvalósított közlekedési programok végrehajtásának tapasztalatairól.

(Szöveg: Lőwinger, fotók: Sebestyén)

További fotók itt, illetve a Fotóalbumban
További fotók itt, illetve a Fotóalbumban