Főhajtás Kopácsi Sándor emléktáblájánál

2016. október 21. 21:15
Főhajtás Kopácsi Sándor emléktáblájánál
Dr. Kopácsi Sándor rendőr altábornagyra, Budapest egykori rendőrfőkapitányára, a Polgárőrség alapítójára emlékeztek október 21-én, az Országos Rendőr-főkapitányság központi épületében.

A Rendőrségi Igazgatási Központban emlékeztek meg dr. Kopácsi Sándor rendőr altábornagyra, Budapest volt rendőrfőkapitányára, a Polgárőrség első vezetőjére.
Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya beszédben elmondta: Nemzetünk jelentős történelmi eseményének ünnepén, az 1956-os forradalom- és szabadságharc évfordulóján a Budapesti Rendőr-főkapitányság nevében elhelyezzük a tisztelet virágait dr. Kopácsi Sándor rendőr altábornagy emléktáblájánál, emlékezve ezzel az 1956-os forradalomra és a forradalom budapesti főkapitányára. Emlékezzünk arra az emberre, aki tetteivel bizonyította, hogy egy szervezetet vezetni nem lehetőség, hanem a beosztottak és a társadalom iránti felelősség.

Kardos Pál, dr. Barnucz Szilvia, dr. Túrós András és Markos György koszorúzzák meg Kopácsi Sándor emléktáblájátA rendőrség épületének falán lévő emléktáblánál koszorút helyezett el Budapest rendőrfőkapitánya, özvegy dr. Kopácsi Sándorné és lánya Kopácsi Gelberger Judith, a dr. Kopácsi Sándor Baráti Kör és a Nagy Imre Társaság képviselői. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége nevében dr. Túrós András elnök, Markos György elnökhelyettes, Kardos Pál alelnök és dr. Barnucz Szilvia főigazgató helyezett el koszorút.