FRISSÍTVE - Óvjuk együtt az állatokat!

2020. december 28. 17:56
FRISSÍTVE - Óvjuk együtt az állatokat!
Az OPSZ kéri az egyesületeket, hogy működjenek együtt az állatvédelmi szervezetekkel az év utolsó napjaiban - a tűzijátékok okozta hanghatások miatt bekövetkező állatszökések megelőzése, felderítése kapcsán.
Tisztelt Polgárőr társaim!
 
Dr. Túrós Andrásnak, az OPSZ elnökének felhatalmazása alapján kérem a polgárőr egyesületek együttműködését az állatvédelem területén, kiemelten szilveszter éjjel és az év utolsó napjaiban.

A Szilveszter közeledtével minden egyesületnek fel kell készülnie arra, hogy a tűzijátékok okozta hanghatások miatt esetlegesen állatszökések történnek.

Ezért kérek minden szolgálatot ellátó polgárőrt, hogy 2020.12.31 és 2021.01.03 között kiemelt figyelmet fordítson a településeken elszökött, elkóborolt házi kedvencekre!

A kijárási tilalom nem teszi lehetővé az állatvédő civil szervezetek számára ezen idő alatt a közterületen tartózkodást - kivételt képeznek ezalól azok az egyesületek, amelyek alapító okiratában szerepel az állatvédelem (erről a Kormány döntött 2020.12.30-án) - ezért az elkóborolt állatok észlelésére a szolgálatot ellátó polgárőrnek lesz csak lehetősége. Ilyen állat észlelése esetén a polgárőr értesítse a településen vagy annak közelében található állatvédelmi szervezetet, befogadó helyet - ezek listája az interneten elérhető.                                                                                                 Köszönettel:
 
                                                                                                 Molnár Zoltán
                                                                                       OPSZ. Lovas és Kutyás Tagozat
                                                                                                  elnökhelyettese