Hetedik Polgárőr Akadémia (+ fotók)

2016. április 17. 11:35
Hetedik Polgárőr Akadémia (+ fotók)
A hetedik alkalommal megrendezett Polgárőr Akadémián 28 polgárőr vett részt és tett sikeres vizsgát április 11-15-e között Pilisszentkereszten. A vélemény mind a szervezők, mind a hallgatók részéről azonos: rendkívül hasznos, jó hangulatban eltelt egy hét van a hátuk mögött.

A siker talán abban rejlik, hogy nem a polgárőrséget akarják megtanítani az ide érkező vezetőknek, hanem olyan ismereteket adnak át a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárai, amelyekre egy jó, sikeres vezetőnek szüksége van.

Dr. Christián László PhD, Csóra György és dr. Tihanyi Miklós adják át az okleveleket a hetedik Polgárőr Akadémiát végzett hallgatóknak– A hatékony kommunikációról, konfliktuskezelésről, pályázatírásról, gazdasági ismeretekről és a rendvédelmi szervek működési elvéről tudhattak meg többet a résztvevők – mondta Csóra György, az OPSZ szakmai képzésért, továbbképzésért felelős alelnökeke, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Polgárőr Szövetség elnöke. – A cél ugyanis, hogy polgárőr vezetőként megfelelően tudják képviselni az OPSZ-t.
A hallgatók visszajelzése alapján nem csak a képzés, de a hangulat is remek volt.
– Nagyon jó ötletnek tartom, hogy az ország minden részéről jöttek polgárőrök, mivel így velük is eszmét tudtunk cserélni – emelte ki Nyemcsok Györgyné, aki Veszprém megyéből érkezett. – Ezáltal egymástól is sokat tanultunk. A képzésben a kommunikációs tréning volt a legjobb, ahol egyfajta Polgárőr Café keretében négy csoportra bontott minket az oktató. A feladatunk az volt, hogy egy-egy témát kidolgozzunk. A négy asztalfelelős körbejárta a csoportokat és megbeszélte témáját a többiekkel. Az én feladatom egy polgárőr rendezvény megszervezésének előkészítése volt. A többiektől nagyon jó és mindenhol más ötleteket kaptam, mint például: akadálymentesítés, dohányzóhely kijelölés, technikai eszközök beszerzése. A végén pedig ezen információkat összegyűjtve előadást kellett tartanunk a témánkról a többieknek.
Nemcsak a jó hangulatról, hanem az előadókról is mindenki pozitívan nyilatkozott.
– Nagyon felkészült, közvetlen és hihetetlen nagy tudással rendelkező oktatóktól tanulhattunk – mondta el véleményét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett Szokircsák István. – A jogi ismeretekről tartott előadáson is számos új és hasznos dolgot hallottunk, ahogy a gazdaság elméleten is. Az elszámolások, kötelező jelentések, stb. kapcsán kaptunk olyan információkat, amelyeknek később a polgárőrségnél végzett munkánk során is nagy hasznát vesszük.
A képzés végén nem csak a hallgatókat értékelték a megírt vizsga alapján, hanem az oktatókat is. A résztvevők mindnyájan kitűnő minősítéssel jellemezték az előadókat. Az április 15-én tartott diplomaosztón részt vett dr. Christián László PhD tanszékvezető egyetemi docens, a Polgárőr Akadémia vezetője, az OPSZ elnökségi tagja.

A sikert mi sem fémjelzi jobban, minthogy a következő, májusi Polgárőr Akadémiára már április közepén többen is jelentkeztek.

Írás: Ferentzi Tünde, fotó: Sebestyén Jenő

További fotók a Fotóalbumban
Polgárőr Akadémia 7.