Idén is Polgárőr Akadémia

2018. június 06. 08:17
Idén is Polgárőr Akadémia

Június 4-én kezdetét vette a XIII. Polgárőr Akadémia Pilisszentkereszten.

 

A megnyitón részt vett dr. Túrós András az OPSZ elnöke, dr. Tihanyi Miklós rendőr őrnagy, PhD rendőrségi tanácsos, a nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára és Kitanits Lajos elnöki tanácsadó.
Az OPSZ elnöke beszédében elmondta, hogy fontos a határon túli magyarokkal való kapcsolattartás és a rájuk való odafigyelés. A Polgárőrség a Határon túli Magyarok Titkársága támogatásával segíti mind a székelyföldi, mind a kárpátaljai egyesületek munkáját. Ennek apropóján június 22-én, Baján, egy Határon túli Bűnmegelőzési Fórum kerül megrendezésre.
Az elnök kifejtette, hogy azzal a céllal jött létre a Polgárőr Akadémia, hogy lehetőséget biztosítsunk a polgárőr egyesületek vezetői, a szövetségek vezetői és a polgárőrök részére, hogy magas szintű képzésben tudjanak részt venni.
A képzések alkalmával a polgárőrök elsajátíthatnak közbiztonsági, bűnmegelőzési és gazdasági ismereteket. Köszönetet mondott a Rendészettudományi Kar magas szintű oktatásért, amit a polgárőrök számára biztosítanak.
Az elnök beszédében kitért arra, hogy - a Polgárőrség, 2018-ra olyan széleskörű elfogadást ért el, mind a Kormány, mind a társadalom részéről, amit 25-27 évvel ezelőtt meg sem gondoltunk volna. Hozzátette, hogy ezt meg kell védenünk, azoktól az emberektől, akik ezt le akarják rombolni. – Morálisan is a jog oldalán kell állnunk!
Ezután dr. Tihanyi Miklós r. őrnagy, PhD rendőrségi tanácsos szólt a diákokhoz, aki elmondta, hogy nagyszerű dolog a polgárőrökkel együtt dolgozni. Az Akadémiai képzés egy közös munka lesz és ennek a közös munkának biztos meglesz a sikere, eredménye. Ezután pedig sok sikert és eredményes felkészülést kívánt a diákoknak.

(Csonka Nándor)