Idén is támogatjuk az ifjú polgárőröket

2019. április 04. 20:47
Idén is támogatjuk az ifjú polgárőröket
2019-es évben is jelentős összeggel támogatja az Országos Polgárőr Szövetség az ifjú polgárőröket.

A Polgárőrségről szóló törvény 2015-ös módosítását követően lehetővé vált, hogy 14-18 év közötti a fiatalok is tagjai legyenek ifjú polgárőrként Magyarország legnagyobb civil szervezetének. Az azóta eltelt időszakban az OPSZ Ifjú Polgárőr Tagozata mind erkölcsileg, mind szakmailag és nem utolsó sorban anyagilag támogatott volt illetve jelenleg is az.Ifjú polgárőrök a nyári táborban
– A költségvetési lehetőségeinket is meghaladva, kiemelt odafigyelésben részesült 2018-ban az Ifjú Polgárőr Tagozat – írja összefoglalójában Csonka Nándor, az Országos Polgárőr Szövetség sajtófőnöke. – Az általuk közvetlen vagy közvetett módon szervezett nyári táborai (OPIT), képzési programjai, sport- és szabadidős rendezvényei túlnyomó részt az OPSZ, a megyei szövetségek illetve egyéb támogatók hozzájárulásával valósultak meg. Ennek köszönhetően ötmillió forint jutott az Ifjú Polgárőr Közlekedésbiztonsági Táborra, 3 millió forint Országos Polgárőr Ifjúsági Táborra, ezen felül még plusz félmillió forint az OPIT működési költségére, másik félmillió forint az országos ifjúsági sportrendezvények, akadály- illetve lövészversenyek rendezésére. Külön 250 ezer forintot kapott a kiskunhalasi sportrendezvény, de jutott pénz például a Békéscsabai ifjúsági Centrumnak egy autó vásárlására is. Ezen kívül a megyei szövetségek kiemelten támogatják településeiken az ifjak képzését, szolgálatuk ellátását.
Csonka Nándor végezetül megerősítette: A megyék támogatása az elmúlt évben is több százmillió forintot tett ki, amely a 2019-es évben is várható, így a megyei szövetségek, saját hatáskörükben, országos szinten többmillió forinttal tudják támogatni az egyesületek ifjú tagozatait, tagjait.