Ingyenes balesetbiztosítás polgárőröknek

2016. május 06. 20:30
Ingyenes balesetbiztosítás polgárőröknek
Kihelyezett ülést tartott május 6-án, Siófokon, a Balaton Hotel Konferenciatermében az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége.
A grénium tagjai elsőként dr. Túrós András, az OPSZ elnöke előterjesztésében javaslatot hallgattak meg az Aegon és az OPSZ közötti csoportos biztosítási szerződésről. Az elnök azzal át a szót az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. vezérigazgató helyettesének: ilyen remek ajánlatot még nem kapott a Polgárőrség biztosítótársaságtól.

- Csaknem tíz esztendős az együttműködésünk a 25 éves Polgárőrséggel, s ez az együttmunkálkodás 2013-ban lépett más dimenzióba, amikor az Országos Rendőr-főkapitánysággal és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal közösen kármegelőzési programot indítottunk – fejtegette Szombat Tamás. A vezérigazgató helyettes a továbbiakban elmondta: helyi szinteken már sok polgárőr egyesületnek van balesetbiztosítása a szolgálatban lévő polgárőrökre. Mi most arra teszünk ajánlatot: Magyarország minden szolgálatot teljesítő polgárőrére ingyenes biztosítást kötünk. Ez akkor lesz élő, ha a polgárőrök az ehhez szükséges adatlapot aláírják. Hogy ez ne okozzon nehézséget az önkéntes bűnmegelőzőknek, bevontuk e munkába független belső technikai segítségként a Biztos Alkusz Kft-t. Munkatársaik keresik majd fel a több mint kétezer egyesületben tevékenykedő, mintegy 56 ezer polgárőrt, s segítenek a szükséges dokumentumok kiállításában. Ezt követően azok a polgárőrök, akik szolgálatellátás során szenvednek balesetet – legyen az földön, vízen, levegőben, vagy akár lóháton – vállaljuk, hogy a balesetes kórházi ellátásának napi térítéséhez való hozzájárulástól a halálesetig különböző, meghatározott összegű kártérítést nyújtunk.

Dr. Túrós András és Szombat Tamás látják el kézjegyükkel a csoportos biztosítási szerződéstAz Aegon Biztosító fantasztikus ajánlatot tett elénk – mondotta válaszbeszédében dr. Túrós András, aki azt is elmondta: több biztosítótól kapott az OPSZ ajánlatot, amit „csípőből” kellett elutasítani, hiszen olyan összegeket kértek, amire nem volt fedezetünk. Visszautalok arra is: az Aegon az elmúlt tíz évben mintegy 100 millió forint összegben támogatta technikával, vagy más módon a Polgárőrséget. Nem véletlenül stratégiai partnernek tekintjük őket.

Miután az elnökség jelenlévő tagjai egyhangúan elfogadták az előterjesztést, Szombat Tamás és dr. Túrós András látták el kézjegyükkel a csoportos biztosítási szerződést.

A továbbiakban a Sopronban megrendezendő Országos Polgárőr Nap forgatókönyvét és költségvetését tekintették át az elnökség tagjai, kiírták a pályázatot a „Polgárőr Város”, „Polgárőr Község” és „Fővárosi Polgárőr Kerület” címekre, s szót ejtettek az OPSZ Alapszabályának módosításáról, az Etikai Szabályzatról és a Munkaszervezet változásának módozatairól.