IV. Sziréna Kupa kispályás focitorna (+ fotók)

2016. szeptember 18. 22:03
IV. Sziréna Kupa kispályás focitorna (+ fotók)
A hagyományokat folytatva szeptember 18-án immár negyedik alkalommal rendezte meg a PromoSport Kft. a rendvédelmi és honvédelmi szervezetek családias kispályás focitornáját, a Sziréna Kupát. Amelyre első alkalommal – igaz, az utolsó pillanatban – meghívták a szervezők az Országos Polgárőr Szövetség csapatát is.

A dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Simicskó István honvédelmi miniszter fővédnöksége mellett zajló eseménynek – amelyhez csatlakozott idén a Kormányhivatalok V. Foci Tornája és Családi Napja is – a főváros egyik legkorszerűbb sportcentruma, a Budapest II. kerületében található Pokorny József Sport- és Szabadidő Központja adott otthont. Amelynek műfüves nagypályáján a felsorakozott 37 csapat – 20 a kormányhivatalok tornáján, míg 17 a Sziréna Kupán vett részt – előtt utóbbi eseményt Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg, majd három műfüves kispályán kezdődtek meg a három csoportba sorolt együttesek csatározásai. / A kormányhivatali gárdák négy ötös csoportban, a nagypályából kialakított négy kispályán mérték össze tudásukat./

Az OPSZ focicsapataAz OPSZ csapata – amelyet sebtében a Budapesti Polgárőr Szövetség hozott össze, s amelynek tagjai voltak Petrovics Zsolt, Árnics Mihály, Németh Attila, Balogh András, Tóth Péter, Zajdáczki Sándor és Túri Jenő – nem véletlenül csak hét fősre sikeredett. Menet közben derült ugyanis ki, hogy csak 27 év felettiek nevezését fogadják el a szervezők, így le kellett mondani a fiatalabbak részvételéről. A polgárőrök tartották magukat az elhíresült Coubertini mondáshoz – miszerint nem a győzelem, a részvétel a fontos! –, ennek megfelelően öt vereséggel zárták a csoportkört. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól 3-0, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától 4-0, az Alkotmányvédelmi Hivatal csapatától 5-0, a Honvédelmi Minisztérium gárdájától 3-0, míg a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat együttesétől 4-1 arányban kaptak ki, s végeztek a csoport hatodik helyén.

Tekintettel a körülményekre – a sebtében összehozott csapat tagjainak többsége először játszott együtt, ráadásul edzés nélkül vállalták a szereplést – fejet kell hajtanunk az önkéntes bűnmegelőzők előtt, akik a vereségek ellenére is helyt álltak, s méltóan képviselték az OPSZ színeit!

Az esemény családi jellegét bizonyítja: sok feleség, gyermek, barátnő is elkísérte a férfiakat e nemes vetélkedésre. Mi több, az egyik kormányhivatali csapatban nők is rúgták a labdát – ketten is helyet kaptak az együttesben kuriózumként. S hogy még családiasabb legyen az esemény: a kormányhivatalok tornáját lecsófőző verseny is kiegészítette.

(Szöveg: T. Z., fotó: Sebestyén Jenő)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban