Képzők képzése (+ fotók)

2016. április 17. 12:22
Képzők képzése (+ fotók)
Második alkalommal szervezték meg az ifjú polgárőrök képzését vállaló polgárőrök továbbképzését április 15-én. A Pilisszentkereszten megtartott négy órás előadáson főként kommunikációval és módszertannal kapcsolatos útmutatót kaptak a résztvevők.
– A polgárőrségről szóló törvény 2015. június 21-én hatályba lépő módosítása lehetővé teszi, hogy 18 év alatti fiatalok is beléphessenek a polgárőrök közé. Hogy az ő toborzásuk és képzésük még sikeresebb legyen, főként pedagógus végzettséggel rendelkező polgárőröket hívtunk meg, akiknek módszertani útmutatást adunk – tudtuk meg dr. Christián László PhD tanszékvezető egyetemi docenstől, a Polgárőr Akadémia vezetőjétől, az OPSZ elnökségi tagjától.Dr. Cristián László PhD: Segítünk a polgárőr vezetőknek, hogy miként szólítsák meg a tinédzsereket – Segítünk nekik, hogy miként szólítsák meg a tinédzsereket és hogyan próbálják megtartani őket az egyesületben. Szerencsére az utóbbi időben újra egyre népszerűbbé vált a fiatalok körében az önkéntes munka, ráadásul az érettségihez szükséges ötven órás közösségi szolgálatra a polgárőrséghez is lehet jelentkezni. Emiatt végzősöket is szeretnénk megszólítani.
– A képzésében résztvevőknek elmondom, hogy nyerhetjük el a diákok bizalmát és milyen őket fenyegető veszélyekre érdemes odafigyelni, például kiber bűnözés, a kábítószerek veszélyei, közlekedési balesetek. Fontos, hogy az ő nyelvükön szóljunk hozzájuk és közösséget tudjunk kovácsolni belőlük. Szerencsére az eddig megtartott két képzés több mint 30 résztvevője nagyon lelkes és nyitott volt, sőt, az előadás mellett egyfajta tapasztalatcsere is megkezdődött közöttük. Persze ahhoz, hogy a polgárőrség fiatalítása sikeres legyen, a diákokkal foglalkozó képzők mellett szükségesek az őket támogató egyesületi vezetők is. Reméljük, hogy ezt mindenhol felismerik, és mihamarabb elindulnak az ifjú polgárőrök képzése országszerte – fejezte be dr. Christián László tanszékvezető.

Írás: Ferentzi Tünde, fotó: Sebestyén Jenő
További képek a Fotóalbumban
 További képek a Fotóalbumban