Markos György kitüntetése

2016. március 17. 21:17
Markos György kitüntetése
Nemzeti ünnepünk alkalmából tartott ünnepséget a Honvédelmi Minisztérium a társadalmi és a nyugállományú szervezetek képviselői részére március 10-én. Az eseményen részt vett Vargha Tamás parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, valamint dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes is.
A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban március 10-én gyűltek össze azok a nyugállományú katonák és a honvédséggel szoros kapcsolatban együttműködő civil szervezetek tagjai, akik a jelölő egyesületek és a Honvédelmi Minisztérium megítélése alapján a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett áldozatos munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesültek.
Vargha Tamás, a tárca parlamenti államtitkára köszöntő beszédében az 1848-as forradalom, majd az abból kibontakozó szabadságharc, a honvédelmet elsődleges feladatként tekintő és azt megszervező alakjainak megalkuvást nem tűrő akaratát, kitartását hangsúlyozta. „Tisztelet a tegnap és a ma bátrainak!” – fejezte be beszédét a miniszterhelyettes, aki ezután elismeréseket adott át az arra érdemeseknek.
Magyarország honvédelmi minisztere a társadalmi és nyugállományú egyesületek javaslatára, a HM Társadalmi Véleményező Munkacsoport támogatásával a nyugállományúak szervezetei, valamint a honvédelem ügye érdekében huzamosabb időn át végzett munkája elismeréseként Nemzeti Ünnepünk, március 15-e alkalmából a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát adományozta Markos Györgynek, az Országos Polgárőr Szövetség külkapcsolati elnökhelyettesének.
Az elismerések átadása után a Honvéd Férfikar műsora zárta a rendezvényt.

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária