Négy járművel egészült ki az OPSZ flotta

2020. október 27. 14:27
Négy járművel egészült ki az OPSZ flotta

Négy mikrobuszt adományozott az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az Országos Polgárőr Szövetség részére.

Gépjármű átadásAz OPSZ és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság kiváló partnerségi kapcsolatokat ápol. Ennek keretében a főigazgatóság már több alkalommal is eszközöket adott át a polgárőrség részére. Ezúttal újabb gépjárművekkel egészült ki az OPSZ gépkocsiflottája.

Dr. Túrós András az OPSZ elnöke köszöntötte az egybegyűlteket a Puskás Aréna parkolójában október 27-én délelőtt, majd átadta a szót dr. Kiss Attila dandártábornok, főigazgatónak.

- Nagy örömömre szolgál, hogy immár harmadik alkalommal adhatunk át járműveket az OPSZ részére. Ígérem, a jövőben is folytatjuk ezt a megkezdett folyamatot, illetve a technikai eszközátadásokat. Kívánom, hogy hatékonyan használják ezeket az eszközöket annak érdekében, hogy magyar honfitársaikat segítsék ezekben a nehéz időkben – mondta dr. Kiss Attila dandártábornok.

Ezt követően pedig Győr-Moson-Sopron, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén megyék szövetségeinek vezetői, valamint az Alapi Polgárőr Egyesület vezetője vette át a járműveket.

- Az utóbbi egy-másfél évben gyökeresen megváltozott az együttműködésük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósággal – mondta el beszédében dr. Túrós András, az OPSZ elnöke. – Van egy közös feladatunk – az illegális migráció elleni küzdelem – amely összeköti a két szervezetet. Látom a regionális igazgatóságok és a megyei szövetségek közötti fantasztikus közös munkát. Bízom abban, hogy ez a munkakapcsolat továbbra is fennmarad – mondta dr. Túrós András, majd hozzátette, országos szinten azt tapasztalja, hogy az állami szervezetek, az önkormányzatok, a helyi rendészeti szervek átölelik a polgárőrséget, mind szavakban, mind tettekben, mind támogatásukban. Majd zárszavában ismét megköszönte az átadott járműveket a főigazgatóságnak és sok sikert kívánt a tagszervezeteknek azok felhasználásában.
Gépkocsik átadása Budapesten