Pénzekről és elismerésekről is döntöttek (+ fotók)

2019. június 15. 19:51
Pénzekről és elismerésekről is döntöttek (+ fotók)

Pörgős, ám mégis fajsúlyos döntéseket hozó elnökségi ülést tartott június 14-én az Országos Polgárőr Szövetség.

Az OPSZ elnöksége kihelyezett ülést tartott Balatonföldváron a Bajor Gizi Közösségi Házban, melyen Pappné Molnár Veronika, a település alpolgármestere köszöntötte az értekezlet részvevőit. Mint mondta: Balatonföldvár egy kis település, viszont annál nagyobb örömmel vesznek részt az egy hét múlva megrendezésre kerülő XXV. Országos Polgárőr Napon. Kérte, hogy minél több polgárőr látogasson el Balatonföldvárra és azon belül is a remek kilátással bíró országos napra. A köszöntő után gyorsan elkezdődött az érdemi munka. Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke és Menich Gergely, a T Systems üzletág igazgatója aláírásukkal erősítették meg újabb három éves időtartamra a két szervezet között eddig is fennálló együttműködési megállapodást, melynek köszönhetően a későbbiekben még nagyobb kedvezményt fognak kapni a telefonflottába tartozó polgárőrök.
További képek itt, illetve a FotóalbumbanEzt követően az elnökség döntött a Polgárőr Város, Polgárőr Község és a Fővárosi Polgárőr Kerület címek odaítéléséről, a Lovas Tagozatnak zászló adományozásáról, az Országos Rendőr-főkapitányság által adott 7,5 millió forint, az Agrárminisztériumtól érkező 12,9 millió forint és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által pályázatokban biztosított 10 millió forint összegű támogatások felhasználásáról.
A levezetőelnök bejelentette, hogy az OPSZ Gazdasági Szervezetének élén személyi változás történt, június elsejétől Varga Péter tölti be a gazdasági igazgatói munkakört. Varga Péter senior ezredes 61 éves, végzett a Katonai Műszaki Főiskolán, a Közszolgálati és a Nemzetvédelmi Egyetemen is. Dolgozott az Országos Rendőr-főkapitányságon, ám Polgárőrséghez a Belügyminisztériumból érkezett, ahol a Közfoglalkoztatási Államtitkárságon végzett munkát, mint több megye területi felelőse.
További képek itt, illetve a FotóalbumbanAz OPSZ elnöksége ezután egy részletes tájékoztatást kapott Poór Gyulától a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnökétől az egy hét múlva megrendezésre kerülő XXV. Országos Polgárőr Napról, a szervezési feladatok helyzetéről, a programokról, majd együtt elmentek a szabadtéri rendezvény leendő helyszínére, hogy ott is meggyőződjenek: a több ezer polgárőr biztonságban érezheti magát és családját, valamint minden adott lesz a szórakozásra, pihenésre.

Végezetül egy kisebb fajta háziünnepségre is sor került, ugyanis nemrégiben töltötte be 50. életévét Kardos Pál, az OPSZ megbízott oktatási elnökhelyettese, katasztrófavédelmi alelnök, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnöke. Dr. Túrós András a köszöntőbeszéden kiemelte, hogy Kardos Pál egy kitűnően felkészült, kvalifikált vezető, akinek óriási értéke, hogy közösséget tud teremteni, építeni, és remekül tudja azt működtetni. "Különösen nagy értéke Kardos Palinak, hogy kompromisszumkész, hogy remekül tud kommunikálni, klasszul nyilatkozik, minden mondat a helyén van, és ki kell emelni, hogy Paliból egy neves ember lett." – mondta dr. Túrós András, majd átadta dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminiszterének üdvözletét, jókívánságát illetve tárgyjutalmát, egy arany pecsétgyűrűt. 
Kardos Pál, miután megköszönte a méltató szavakat illetve a belügyminiszter ajándékát, elmondta, hogy számára nagyon fontos a tudásának átadása. És itt kifejezetten a fiára gondolt, aki szintén polgárőr. „Azt kellene megtanulni minden polgárőr vezetőnek, hogy ehhez a kérdéshez megfelelő alázattal kell hozzáállni, hiszen mi szolgák vagyunk. Amit teszünk, azt azért csináljuk, mert segíteni akarunk az állampolgároknak, a családoknak – mondta Kardos Pál, majd hozzátette – Én az ötven évemből 29-et a polgárőrség berkein belül töltöttem, vagyis az életem nagyobb részében polgárőr voltam. És azt, hogy én így kezdtem el gondolkodni, azt köszönhetem a mentoraimnak is.” 

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban