Polgárőrök a lakosság szolgálatában

2020. március 22. 23:35
Polgárőrök a lakosság szolgálatában

Összefogás nélkül nem megy, márpedig a polgárőrök összefogtak, s az ország bármely pontján önkéntesen segítenek az ország lakosságának. Az Országos Polgárőr Szövetség és a helyi Önkormányzatok felhívására egyre több egyesület nyújt segítséget a rászorulóknak. Országos körképünkben bepillantottunk a polgárőr egyesületek önkéntes szolgálataiba. 

Mórahalom

A mórahalmi polgárőrök figyelemfelhívással fordulnak az idősekhez a járvány idején, hogy kisebb kockázatnak legyenek kitéve a vírusveszéllyel kiemelten fenyegetett korosztály tagjai. Sárközi László, a Mórahalmi polgárőrség elnöke elmondta, hogy a felhíváson felül a polgárőrök legfőképpen élelmiszerek, gyógyszerek beszerzésével és kiszállításával segítenek az időseknek. Továbbá a tanítási szünet miatt kiemelt figyelmet fordítanak a közterületeken csoportosuló gyermek- és fiatalkorúakra, szükség esetén pedig jelzik ezt a hatóságnak.

Balatonlelle

A Balatonlellei Polgárőr Egyesület arról számolt be, hogy megtörténtek az első bevásárlások az otthon maradtak részére Balatonlellén. Mint elmondták, volt, akinek kalapgumit vettek szájmaszk készítéshez, volt, akinek kenyeret és zsemlét. A polgárőrök közleményében kitértek arra, hogy a polgárőrök önkéntesen, társadalmi munkában segítik az embertársaikat.
Sásdi polgárőrök
Sásd

Dr. Jusztinger János, Sásd polgármestere a Facebook oldalán mondott köszönetet a polgárőröknek. Elmondta: „Köszönöm minden Sásdi Polgárőrnek az értünk végzett önzetlen munkát!”. Hozzátette, hogy hétfőtől naponta melegételt is biztosít a szolgálatot ellátó polgárőrök részére.

Gönyű

A Gönyűi Polgárőr Egyesület minden előfeltétel megteremtése után a héten csatasorba állították új robogóikat. Naponta ellenőrzik a játszótereket, a focipályát, külterületen az erdő széléig, valamint a Duna part környékét is, ahová praktikusabb motorral eljutni. A szolgálatot főleg fiatalabb polgárőrök látják el.

Törökbálint

A kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel, valamint Elek Sándor polgármester kérésének megfelelően szorosan együttműködik a Törökbálinti Városgondnokság, a Törökbálinti Városőrség, valamint a Hegyőrség Törökbálint Polgárőr Egyesület az iskolai ételkiszállításban, a rászorulók és idősek számára, gyógyszer és élelmiszer házhozszállításban, és számos alkalommal ellenőrzik a játszótereket és a közterületeket.

Miskolci polgárőrök járőröznek a városbanMiskolc

A Miskolci Diósgyőr Polgárőr Egyesület a külterületen élőket keresi fel sűrűbben. Az itt élő idős embereket kérdezik meg, hogy mire van szükségük. Az ellenőrzések minden nap folytatódnak, hisz sokan élnek a város külperemén. A Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesület polgárőrei pedig segítséget nyújtanak a boltoknál, ahol a személyzet nem tudja megoldani, hogy egyszerre sokan tartózkodjanak az üzletben.

Székesfehérvár

Az Alba Regia Polgárőr Egyesület is segítséget nyújt a városnak a védekezésben. Fokozottan jelen vannak a játszótereken, a kondiparkokban, a szabadidő parkokban és a vendéglátóipari egységek környékén.

Mezőszentgyörgy

A Mezőszentgyörgyi Polgárőr Egyesület is elsőként állt szolgálatba az idősekért, hogy a lehető legkevesebbet legyenek a közösségben. Segítséget nyújtanak a vásárlásban, gyógyszerek kiváltásában.