Rendőrségi szakmai nap az OPIT-on (+ fotók)

2020. augusztus 10. 17:55
Rendőrségi szakmai nap az OPIT-on (+ fotók)
Az Országos Polgárőr Szövetség Ifjúsági Tagozata 2020-ban is Gyenesdiáson tartotta a fiatal polgárőröknek szóló nyári táborát, az Országos Polgárőr Ifjúsági Tábort (OPIT). A pénteki záró nap középpontjában a fiatalok rendészeti képzése és pályaorientációja állt, melynek keretében a Készenléti Rendőrség állománya tartott előadásokat és bemutatókat.   


 További képek itt, illetve a FotóalbumbanA fél napos program keretében a fiatal polgárőrök először egy igen informatív előadás révén megismerhették a Készenléti Rendőrség szervezeti felépítését, majd videókon keresztül annak speciális felkészültséget igénylő feladatait is, úgymint az előre nem tervezhető, halaszthatatlan beavatkozást és csapaterőt igénylő feladatok végrehajtását; a tömegrendezvények biztosítását; valamint a személy- és objektumvédelmet; továbbá a határrendészetet. Az előadás részét képezte a Police Medic-ről szóló ismertető is, amely nagy érdeklődésre tartott számot, hiszen az elméleti információk mellett azokkal a gyakorlatban használt eszközökkel is megismerkedhettek a fiatalok, amelyekkel a rendőrök a helyszínen lévő első segítségnyújtóként az életet közvetlenül veszélyeztető állapotot tudják kezelni és a sérült személy életét meg tudják menteni.

További képek itt, illetve a FotóalbumbanEzt követően a táborozók egy rendkívül tartalmas és látványos bemutatót tekinthettek meg. A bemutató dinamikus részét képezte fegyveres elkövetők elfogásának bemutatása, gépjárművel közlekedő bűnelkövetők elfogása, a rendezvénybiztosítások esetén is látható csapat szintű mozgások, a tömegoszlatás, valamint a pajzshasználat bemutatása. A bemutató statikus részeként testközelből is megtekinthették a tábor lakói a Készenléti Rendőrség feladatainak ellátása során alkalmazandó járműveket, eszközöket és fegyvereket. További képek itt, illetve a FotóalbumbanNagy sikert aratott a fiatalok körében a testpáncél felpróbálása, melynek során megtapasztalhatták, hogy a rendőröknek milyen erőnlétre van szükségük a testpáncél súlya alatt történő mozgáshoz.

Ezúton is köszönet illeti meg a Készenléti Rendőség állományát, azért a maximális hozzáállásért, amellyel egy fantasztikus nap keretében, a fiatal polgárőrök megismerhették a rendőrök magas szintű felkészültségét és szakmai elhivatottságát. A fiataloknak sikerült a rendőri hivatás egy olyan, eddig nem ismert szegmensébe betekintést nyerni, melynek hatására az eddig tapasztalt aránynál jóval többen vették fontolóra, hogy a rendőri hivatást választják. 

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
 További képek itt, illetve a Fotóalbumban
Az OPIT fotók 30 napipg elérhetőek és letölthetőek itt
Az OPIT fotók 30 napig elérhetőek és letölthetőek ide kattintva