Segítsük a határvadászok toborzását!

2016. szeptember 02. 17:44
Segítsük a határvadászok toborzását!

Magyarország Kormánya a közelmúltban döntött róla: a határvadász bevetési osztályok létszámát háromezer rendőrrel bővítik. Ennek keretében a Készenléti Rendőrség szervezetében működő hét határvadász bevetési osztály mellett további nyolcat hoznak létre. Bővítik a győri, a szombathelyi, a miskolci, a nyírbátori, a kiskunhalasi és a pécsi határvadász bevetési osztályok létszámát, emellett Budapesten, Debrecenben, Orosházán, Szegeden, Nagykanizsán és Kaposvárott új osztályt, míg Kiskunhalason a meglévő mellé további egy osztályt állítanak fel.

A Rendőrség a toborzást szeptember 1-jén kezdte meg határvadász osztályaiba. Amennyiben novemberben elindulnak az első képzések, május végén lehetnek a határon azok a rendőrök, akiket az osztályok megerősítése érdekében vesznek fel.
Papp Károly rendőr altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője levelében azzal a kéréssel fordult dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke felé: az eredményes toborzás érdekében a helyi polgárőr szervezetek – lehetőségeik függvényében – segítsék és támogassák a Rendőrség területi szervei toborzócsoportjainak munkáját!

(Fotó: archívum)