Sikeresen vizsgáztak Adyligeten (+ fotók)

2019. szeptember 07. 22:43
Sikeresen vizsgáztak Adyligeten (+ fotók)
Adyligeten, a Rendészeti Szakgimnázium adott otthont a szeptember 2-6. között megrendezésre kerülő XVI. Polgárőr Akadémiának, ahol 28 polgárőr tett sikeres vizsgát.

2019. szeptember 2-án indult az év második Polgárőr Akadémiája, amelyre 28 hallgató jelentkezett. A mostani ötnapos képzés a XVI. alkalom a Polgárőr Akadémia sorozatában, amelyre 11 megyéből érkeztek a résztvevők. 
További képek itt, illetve a FotóalbumbanA megnyitón részt vett, többek között Dr. Major Róbert r. ezredes PhD, az NKE Közbiztonsági tanszékvezető docense, Dr. Molnár Katalin PhD, az NKE Magatartástudományi és Módszertani Tanszék docense, Oláh-Paulon László r. alezredes, a BRFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője, illetve Kitanits Lajos az OPSZ elnöki tanácsadója. 
Dr. Major Róbert r. ezredes, köszöntötte a diákokat és elmondta, hogy ez a hét a határrendészetre specializálódott, illetve összefoglalta az előttük álló egy hét menetrendjét. A nap folyamán az OPSZ elnöke is meglátogatta a hallgatókat, és ez pedig lehetőséget teremtett arra, hogy a polgárőrök kérdéseket intézzenek az OPSZ elnökéhez. Túrós András többek között elmondta, hogy a Polgárőr Akadémia azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget biztosítson a polgárőr egyesületek és szövetségek vezetőinek illetve a polgárőröknek a magas szintű képzéshez. Az oktatás és a képzés kulcsfontosságú a Polgárőrség számára. – mondta az elnök.
További képek itt, illetve a FotóalbumbanCsorba Sándor az OPSZ Határvédelmi Tagozatának elnöke is elismerően szólt a diákokról. Elmondta, hogy fontos a polgárőrök szakmai és gyakorlati felkészítése a határrendészettel kapcsolatban.
A pénteki zárónapon Prof. Dr. Besenyei Lajos az OPSZ Tudományos Tanácsának elnöke gratulált és oklevélben részesítette a sikeres vizsgázókat. A professzor elmondta, hogy sikerült mindenkinek magas szintű ismeretekhez jutni és örömét fejezte ki, hogy a Polgárőrség számára fontos a minőségi képzés.

Az Országos Polgárőr Szövetség szeptember 23-27. között, Pilisszentkereszten rendezi meg az idei év utolsó Polgárőr Akadémiáját, amelyre már most kiírhatjuk: MINDEN JEGY ELKELT.

(Szöveg: Csonka Nándor, fotók: Sebestyén Jenő)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban