Sikerre született a

2013. október 05. 20:33
Sikerre született a
Papp Károly rendőr altábornagy országos rendőrfőkapitány, dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Hatala József ny. rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke részvételével került megrendezésre az Országos Polgárőr Szövetség bűnmegelőzési mintaprogramjának regionális záró fóruma 2013. október 5-én, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszalökön.

 

 

A Polgármesteri Hivatalban megtartott tanácskozáson a program minden regionális stratégiai partnere képviseltette magát. A záró fórumon értékelő beszédet mondott Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány, dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Hatala József nyugalmazott rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke. Részt vett a rendezvényen dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok Szabolcs-Szatmár-Bereg megye rendőrfőkapitánya, továbbá Hajdú-Bihar, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén megyék rendőrfőkapitányai, körzeti megbízottak, a települések polgármesterei, a megyei Polgárőr Szövetségek elnökei, a települések polgárőrei.

Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke tart értékelést Tiszalökön, a 100x100 Biztonság értékelő konferencián

Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke tart értékelést Tiszalökön, a 100x100 Biztonság értékelő konferencián

A záró fórumon elhangzott, hogy a „100X100 BIZTONSÁG" bűnmegelőzési program sikeresen halad, az egyesületek megkapták az ígért technikai és anyagi támogatásokat, mely a megyei szövetségek kiegészítéseivel negyvenkettőmillió forintra nőtt. Az eseményen a programban részt vevő polgárőr egyesületek új típusú láthatósági mellényt kaptak az Országos Polgárőr Szövetségtől közel kétmillió forint értékben.

Az Országos Rendőrfőkapitány bejelentette, hogy a Polgárőrség hamarosan átveheti a kétszáz darab speciális kerékpárt a rendőrségtől. A bűnmegelőzési mintaprogramnak köszönhetően közel harminc százalékkal nőtt a rendőr-polgárőr közös szolgálat. A fórumon valamennyi felszólaló település polgármestere üdvözölte a programot melytől a jövőben további hasonló sikereket remélnek.

A fórum zárását követően Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Polgárőr Szövetségnek egy személygépkocsit adott át.

 

Budapest, 2013.10.05.

Országos Polgárőr Szövetség