Tovább mobilizálódott a Polgárőrség (+ fotók)

2016. április 22. 19:31
Tovább mobilizálódott a Polgárőrség (+ fotók)
Bensőséges ünnepség keretében 41 segédmotoros kerékpárt adott át az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága az Országos Polgárőr Szövetségnek április 22-én a Készenléti Rendőrség alakuló terén.
A robogók átadásakor dr. Balogh János r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka egyebek mellett arról szólt: öröm számukra, hogy segíthetik elsőszámú stratégiai partnerüket, hiszen ezáltal nagyobb területen, gyorsabban teljesíthetnek – sok esetben a rendőrökkel közösen – önkéntes bűnmegelőző szolgálatot a polgárőrök. Akik az előző években kapott segítséggel már csaknem száz robogóval és mintegy ezer kerékpárral rendelkeznek az ORFK-OBB jóvoltából. E gondolatok jegyében ünnepélyesen átadta az egyik segédmotoros kerékpár kulcsát Mészáros Lajosnak, az Arrabóna Polgárőr Egyesület elnökhelyettesének.

Az ajándék robogókat megköszönve Markos György, az OPSZ külkapcsolati elnökhelyettese azt említette meg: a Rendőrség az elmúlt évben 5 millió forint értékű üzemanyag kártyával, kerékpárokkal és robogókkal támogatta a polgárőrök mobilizálódásának javulását. Köszönjük ezt a gesztust, aminek segítségével nagyobb területen, gyorsabban járőrözhetnek önkéntes bűnmegelőzőink. Akiktől azt kérem: vigyázzanak ezekre az értékekre, a szabályoknak megfelelően közlekedjenek velük, s használják eredményesen a települések biztonságának javítása érdekében.

A köszöntő szavak után dr. Balogh János Markos György társaságában szemlélte meg az átadott robogókat, elbeszélgetve az azokat holnaptól már szolgálatban használó polgárőrökkel.

 

További képek a Fotóalbumban
Segédmotort ad át dr. Balogh János rendőr vezérőrnagy