Új elnöke van a lovas és kutyás tagozatnak

2020. február 08. 11:12
Új elnöke van a lovas és kutyás tagozatnak

2020. január 31-én döntött az OPSZ elnöksége, és a leköszönő dr. Rácz Adrienn helyett dr. Radácsné Reszegi Ritát választotta az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozat elnöki tisztségére.

Dr. Rácz Adrienn Dr. Rácz Adrienn 2012 tavaszán kapta megbízatását, mint alapító elnök, hogy az addig egymástól elszigetelten, lóháton szolgálatot adó polgárőröket tagozatba rendezze. Fáradhatatlan és áldozatos munkájával mára jól működő rendszert épített fel, amelyben országos képzési rend segíti a fejlődni vágyó lovasokat, akik különböző vizsga szinteken adhatnak számot tudásukról. Meggyőződése, hogy az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozat a bűnmegelőzési feladatok ellátása mellett, a civilek összefogásával alulról építkezve képes a magyar lovaskultúra felemelésére. Elnöki feladatainak átadásakor országszerte több, mint 1000 vizsgázott lovas polgárőr teljesít szolgálatot, amely nemzetközi szinten is egyedülálló önkéntes szervezetté emeli az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozatát.

Dr. Radácsné Reszegi RitaDr. Radácsné Reszegi Rita civilben német nyelvtanár, de hivatását jelenleg nem gyakorolja. Kuratóriumi elnökként tevékenykedik alapítványukban már több mint 10 éve. Képességfejlesztő lovas foglalkozásokat, lovasoktatást, idegennyelvi és tematikus lovas táborokat szervez, vezényel. Lovas területen folyamatosan képezi magát. Közel három éve tagja az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozatának. A szolgálati időn túl is aktív résztvevője a szövetség életének. Az elnökséggel járó új kihívást tervekkel és örömmel vállalta, gondolkodási idő után, és miután megbizonyosodott családja teljes támogatásáról. Számára a feladat szépségét a társadalmi szerepvállalás adja. Célja a megyék lovas polgárőreinek konszenzusos együttműködése, az egység fenntartása, és Lakitelek mellett új központok megteremtése. Dr. Radácsné Reszegi Rita elnökasszony nagyra tartja az elődje által felépített rendszert, munkájában számít dr. Rácz Adrienn támogatására.
 
Az OPSZ elnöksége a legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a Lovas és Kutyás Tagozat leköszönő  elnökének dr. Rácz Adriennek határozatban köszönik meg az elmúlt nyolc évben végzett áldozatos munkáját. Dr. Túrós András elnök megfogalmazta: ezidő alatt Adrienn a semmiből teremtett és hozott létre egy lovasiskolát. A határozatot az elnökség egyöntetűen szavazta meg.

Nikoletti Petra