Új vezetés az OPSZ Sportegyesületénél

2016. augusztus 24. 20:12
Új vezetés az OPSZ Sportegyesületénél

Az Országos Polgárőr Szövetség Sportegyesületének elnöksége augusztus 23-ai ülésén felvette tagjai sorába Szél Pált, Cidor Mihályt és Bán Gábort. Az ezt követő közgyűlésen Tóth Zoltán, az OPSZ SE elnöke bejelentette, hogy változott a közgyűlés összetétele.

Az elnök beszámolt a sportegyesület elmúlt évi tevékenységéről. Kiemelte: sikeres volt a 2015-ben első ízben megrendezett „Tekerd körbe a Velencei tavat” 31 kilométeres kerékpártúra, amelyet az idegenforgalmi szezon kezdetére időzítve rendeztek meg „Polgárőrök az idegenforgalom biztonságáért” szlogen jegyében. Az Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor /OPIT/ zárónapján, június 26-án pedig a II. Polgárőr Országos Járőrversenyre került sor Gyenesdiáson, a Kárpáti Korzón. Az eseményen 19 megye és Budapest csapatai mellett három együttest alkottak az OPIT résztvevői, kettőt pedig a vendégként táborozó kárpátaljai fiatalok állítottak csatasorba. A több akadállyal és feladattal nehezített pályán Kárpátalja II. csapata bizonyult a legjobbnak Pest és Békés megye együttesei előtt.

Tóth Zoltán (középen) tartja beszámolóját az OPSZ Sportegyesületének közgyűlésénAz elnöki beszámolóhoz többen hozzászóltak. Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke értékként említette, hogy beköszönt, elindított valamit a sportegyesület, ám nem sikerült tömegeket megmozgatnia, és a kommunikációja is elmaradt a kívánttól. Szél Pál a szabadidő, a tömegsport és a rekreáció fontosságát említette amellett, hogy szükségesnek tartja felmérni a polgárőrök fizikai állóképességét. Virág István a kispályás labdarúgás mellett a Békésben népszerű biliárd verseny országos elterjesztését javasolta, míg Cidor Mihály a civilek bevonására és az alulról jövő kezdeményezésekre fektetne több hangsúlyt, valamint arra, hogy egy-két sportágban felmenő rendszerű, járási és megyei versenyek után az Országos Polgárőr Napon kerüljön megszervezésre a döntő. Bán Gábor az ifjú polgárőrök bevonásában látja a jövőt.
A jelenlévők megállapodtak abban, hogy a tömegsportra kell a fő hangsúlyt fektetni. Ennek jegyében az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója emlékére megrendezik – később kijelölendő helyen és időpontban – a Szabadságfutást.
Ezt követően módosításra került az OPSZ SE Alapszabálya, majd Tóth Zoltán bejelentette családi okok miatt történő lemondását az elnöki tisztéről. Az OPSZ elnöke javasolta: a közgyűlés ismerje el és köszönje meg a sportegyesület alakításában, eddigi tevékenységében végzett munkáját.
A továbbiakban a közgyűlés egyhangúan megválasztotta új elnökét Szél Pál, elnökhelyettesét pedig Cidor Mihály személyében.

Fotó: Sebestyén Jenő