Aláírták az Együttműködési Megállapodást

2020. január 20. 12:49
Aláírták az Együttműködési Megállapodást

Együttműködési megállapodást kötött az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak Magyarországi Regionális Igazgatósága a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetséggel.

Nógrád Megyei Együttműködési megállapodást az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak Magyarországi Regionális Igazgatóság igazgatója dr. Lipusz Brigitta és a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke Vass Miklós látta el kézjegyével.
Az együttműködésben a felek megállapodtak abban, hogy a közös szolgálatok ellátása során a polgárőrök kiemelt figyelmet fordítanak a határ mentén feltűnő gyanús személyek kiszűrésében. a külföldi állampolgárok Magyarországi beutazása és tartózkodására vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzésében, illetve az ellenőrzések feltételeinek oktatásában. A polgárőrök a helyszíni ellenőrzések és egyéb idegenrendészeti eljárási cselekmények lefolytatását az általános személy- és helyismeret felhasználásával támogatják, szükség esetén hatósági tanúként is segítik az eljárás lefolytatását. Az ellenőrzésekhez az OIF technikai eszközöket is biztosít igény esetén. A polgárőrség az esetleges jogsértő eseményekről tájékoztatja az OIF központi ügyeletét.
A felek megállapodtak abban is, hogy egymás rendezvényein részt vesznek és a kapcsolatokat folyamatosan tartják.