Átadták a térségi polgárőr irodát Őrhalomban

2022. január 07. 10:17
Több település közrendvédelmi feladatait látja el az Őrhalom és Térsége Polgárőr Egyesület, amelynek irodáját csütörtökön adták át.

20220107-orhalomBóta András, az egyesület elnöke elmondta, a Magyar Falu Programban elnyert 6 millió forintos támogatásból megvásárolták az egykori takarékszövetkezeti épületet. A továbbiakban az alagsorban garázst is létesítenek a szervezet gépjárműi számára.

Farkas Egon polgármester kifejtette, a faluközpont korszerűsítése során párhuzamosan végezték el a polgárőr bázis létrehozását, és ezzel szemben, az általános iskola oldalán elvégezték a járdasziget szélesítését, aminek köszönhetően a gyalogos – és kerékpáros forgalom leterelhető a 22-es főútról.

Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke szerint születésnapi ajándéknak is felfogható az iroda, hiszen 30 éve tevékenykednek Őrhalomban a polgárőrök, míg Balla Mihály országgyűlési képviselő hangsúlyozta, mennyire fontos  az önkéntes tevékenységet végzők támogatása a közrend – és közbiztonság hatékonyabb megteremtése érdekében.

forrás: Nool.hu