Bemutatkoztak a polgárőrök

2019. augusztus 12. 18:04
Bemutatkoztak a polgárőrök
Széleskörű összefogással valósult meg az az egyedülálló tematikus gyermektábor Balassagyarmat Nyírjes területén, amelyet a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzés Tanács mellett a Nemzeti Vidékfejlesztési Hálózat támogatott.

A táborban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthon lakói Böjte Csaba ferences rendi szerzetes vezetésével a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben büntetésüket töltő elítéltek gyerekeivel együtt vettek részt. Az egy hetes művészeti tábor programját színesítette és tette emlékezetessé a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség lóval rendelkező polgárőrök szabadidős programja, lovas hintós túrával és lovaglási lehetőséggel Keresztiné Mészáros Judit és Végh Károly jóvoltából. A Cserhát Mentőkutyás polgárőr egyesület kutyás bemutatóval és személykereséssel egybekötött bemutatót tartott nagy sikerrel. A Bátonyterenyei Polgárokért Egyesület pedig a Szamos Marcipán kft segítségével biztosította a desszertet az ebéd mellé.

A Mikszáth szakiskola ifjú polgárőrei a kortárssegítség mellett jelentős segítséget nyújtottak az 51 fő gyerek felügyeletében, a tábor programjának éjjel-nappali koordinálásában.