Betörőt fogtak polgárőr segítséggel

2016. május 16. 23:13
Betörőt fogtak polgárőr segítséggel
Az erdőkürti polgárőrök figyeltek fel az éjszakai órákban televízióval sétáló férfira.

A Pásztói Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya Sz. László 33 éves kállói lakos ellen hat rendbeli lopás vétség, fiatalkorú társa ellen két rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 33 éves kállói férfi fiatalkorú társával 2016. április 14-én a hajnali órákban a kerítésen át bemászott egy erdőkürti ingatlan udvarára, majd a lakóházba bementek és kutatást végeztek. Az ingatlan tulajdonosa a két férfit cselekményük közben megzavarta, akik a helyszínről elmenekültek.  Sz. László és társa ezt követően egy közeli ingatlan területére ment be, majd a házhoz tartozó nyitott garázsából eltulajdonítottak egy láncfűrészt.
A nyomozás adatai szerint Sz. László 2016. május 11-én az éjszakai órákban négy további erdőkürti ingatlanba területére mászott be. A férfi két lakóházból nem tulajdonított el semmit, míg a másik két ingatlanból egy mozgásérzékelőt, személyes iratokat, készpénzt, ruhaneműket, valamint egy LCD televíziót tulajdonított el. A férfit a helyi polgárőr egyesület tagjai az utcán tetten érték, majd a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartották.

Az ügyben a további eljárást a Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek Sz. László előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2016. május 14-én elrendelt - közölte Noskó Zsolt címzetes rendőr őrnagy, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.