Bűnmegelőzési tábor a leendő polgárőrökkel

2016. május 02. 21:33
Bűnmegelőzési tábor a leendő polgárőrökkel
A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával a Ne Tedd - Véd Magad Bűnmegelőzési program keretén belül két ifjúsági tábort tartottak nemrégiben a Nógrád megyei Cserhátszentivánon és Szügyben.
A tábor programjához tartozott többek között a polgárőr pedagógusok bevonásával egy polgárőr tevékenységet ismertető előadás és gyakorlati foglalkozás. A foglalkozások Demeter Gábor polgárőr pedagógus vezetésével történtek. A diákok nagyon komolyan vették az előadásokat és feladatokat, melyben elméleti és gyakorlati részek is voltak. A csúzli céllövészet és kilátó meghódítás különösen kedvelt volt. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság segítségével a tábor diákjai megnézhettek egy közúti ellenőrzést, illetve élesben megtapasztalhatták, milyen egy közös polgárőr – rendőr szolgálat.
Az ifjú polgárőr toborzás sem maradhatott ki a programok közül, szerencsére a jelentkezési lapok mind elkeltek.

Mint megtudtuk, a további tervek közt szerepel az önálló ifjúsági táborok szervezése a balassagyarmati Bűnmegelőzési Központ és a helyi polgárőr egyesület üzemelésében lévő nyíjesi oktatási központban., illetve egy KRESZ park telepítése, hogy ezzel majd a kerékpáros oktatás is szerepet kapjon.