Diósjenőn járőröztek a lovas polgárőrök

2020. november 20. 20:37

A Készenléti Rendőrséggel közös szolgálatot látott el az Országos Polgárőr Szövetség két polgárőr egyesülete. A feladatvégrehajtás különlegessége az volt, hogy mindezt lóháton tették.

20201120-lovasokAz OPSZ lovas tagozatának két egyesülete, a Legéndi Polgárőr Egyesület, valamint a Kosdi Polgárőr Egyesület 2-2 lovasa adott vendégszolgálatot Diósjenőn, a Készenléti Rendőrség lovasaival közösen 2020. november 18-án.

A polgárőröket a Rétsági Rendőrkapitányságon tartott eligazítást követően Diósjenő település vezetője, Székely József Ede fogadta. A rövid egyeztetést követően a lovasok elindultak szolgálati útjukra, amelyet egy bejelentő telefonja zavart meg.

- Egy idős asszony bejelentésében arról tájékoztatta a rendőrség munkatársait, hogy egy ismeretlen személyt figyelt meg a településen járkálni, aki szemmel látható módon feltérképezte az utca épületeit, házait, benézett az udvarokra. A rendőrök a polgárőrökkel azonnal a helyszínre érkezett, de a bejelentés alanya már ismeretlen helyre távozott. A bejelentővel folytatott beszélgetés során az asszony pontos személyleírást tudott adni a járőröknek, így tudták, milyen öltözékű és kinézetű férfit keressenek – mondta el dr. Radácsné Reszegi Rita, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozatának az elnöke.

A járőrszolgálat folytatódott, azonban nem sikerült a nyomára bukkanni az ismeretlennek. Azonban a polgárőrök a rendőrökkel közösen átfésülték az üdülő övezetet, az ott lévő nyaralókat. Mindeközben pedig a helyi lakosokkal kommunikáltak, tájékoztatták őket a jelenleg érvényben lévő korlátozásokról, illetve felhívták a figyelmet a szabályszegés következményeire is.

- A szolgálati nap során személyes példamutatással jártunk a diósjenőiek előtt, hiszen minden, a vírushelyzet által megkövetelt biztonsági rendszabályt betartottunk, illetve a tájékoztatók során külön felhívtuk a lakosok figyelmét is erre – folytatta az elnökasszony.

- A délután kettő órakor befejeződő szolgálatot követően Székely József Ede polgármester köszönetét fejezte ki az iránt, hogy vendégszolgálatunkkal segítettük a település közrendjének fenntartását, részt vettünk a lakosság tájékoztatásában, emellett növeltük jelenlétünkkel a szubjektív közbiztonságérzetüket – tette hozzá az elnökasszony.

szöveg: dr. Radácsné Reszegi Rita
fotó: Diósjenői Polgárőr Egyesület