Együttműködés az egyházzal

2016. október 02. 21:29
Együttműködés az egyházzal
Gyermekzsivajtól volt hangos a Nógrádmegyeri Plébánia udvara az elmúlt szombaton délután.

A Polgárőrség és Miklós Zalán atya közötti megállapodás alapján az ifjú polgárőrök hasznos időtöltésének helyszíne lett a minden igénynek megfelelő plébánia udvara és termei. A Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség az ifjú polgárőrök hasznos időtöltésére a Nógrádmegyeri Plébániával együttműködve igyekszik megoldani polgárőr felügyelettel a foglalkozásokat.
Az indító rendezvényen rész vett Miklós Zalán atya és Vass Miklós a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnökén kívül dr. Ludvai Dezső, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője, Verbói Gábor, Nógrádmegyer polgármestere, Tóth Gabriella, Sóshartyán polgármestere, Verbói Zoltán, a helyi polgárőr egyesület elnöke, valamint Demeter Gábor polgárőr pedagógus. A nógrádmegyeri térség településeiből, így Sóshartyánból, Magyargécből és Kisgécből érkező ifjú polgárőrök köszöntése után Verbói Zoltán tájékoztatót adott a tervekről. Többek közt megemlítette a folyamatos foglalkozást illetve további települések bevonását a programba. Miklós Zalán atya ünnepélyes keretek közt kérte felvételét a polgárőrség tagjai közé. A felvételéig tiszteletbeli taggá választották és polgárőr inggel ajándékozták meg.
Vass Miklós beszédében szintén javasolta a megyei foglalkozások kiterjesztését, melyhez az egyház segítségét és az atyák közreműködését kérte.