Értékelték a 300x100 bűnmegelőzési programot

2019. január 29. 21:51
Értékelték a 300x100 bűnmegelőzési programot
Nagylóc települése adott otthont a 300 x 100 Bűnmegelőzési program Nógrád megyei záró értékelésére.

Először Vass Miklós, a Nódrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket, köztük Nógrád megye rendőr-főkapitányát, a kapitányságok vezetőit, az érintett húsz település polgármestereit, az egyház vezetőjét illetve a polgárőr vezetőket, majd Péter Gábor, Nagylóc polgármestere kért szót. Mint mondta, nagyon hasznosnak ítélte a programot és tájékoztatta a jelenlévőket, hogy pozitívan értékelte azt a lakosság és az Önkormányzat is.
Dr. Nagy László r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány kimagaslónak értékelte a rendőrség és a polgárőrség bűnmegelőzési tevékenységét és jónak értékelte az Önkormányzatok is segítségét és a közös munkát. Kiemelte, hogy bár nincs minden településen állandóan rendőr, de a rendőri jelenlét és a szolgálat folyamatos. A települések jelentős számában csökkent a bűncselekmények száma és több teleülésen 24 órás szolgálat került végrehajtásra. Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere is elismeréssel beszélt a programról és kiemelte a város és rendőrség drogprevenciós tevékenységét és programjait. Tóth János, Diósjenő polgármestere tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a településüket is kedvezően érintette a program. Ugyanezt fogalmazta meg Schoblocher István, Jobbágyi polgármestere is. Vanyarc polgármestere Hrncsjár Mihályné és Tiszovszki István polgárőr vezető eredményesnek tartották az együttműködést és sajnálják, hogy befejeződött a kiemelt program.
Vass Miklós bejelentette, hogy az elmúlt évben alakult Nógrád Megyei Bűnmegelőzési Bizottság programjára tűzte az „Együtt a települések biztonságáért” programot, melyben induláskor Bátonyterenye, Cered, Zabar, Szilaspogony, Nógrádmegyer, Érsekvadkert, Bercel, Mátraverebély, Vanyarc, Galgaguta települések fokozott szolgálat ellátását szeretnék támogatni a rendőrség és a polgárőrség részvételével a NBT cselekvési programját is figyelembe véve.

A kiemelt szolgálatok ellátása során a lakossággal közvetlenül kapcsolatot tartva hagyományos főleg gyalogos szolgálatok ellátása a fő feladat, amiért a polgárőrség eredetileg is alakult.