Focigála Balassagyarmaton

2016. október 30. 21:13
Focigála Balassagyarmaton
A foci összehozza az embereket. E tény felismerése után döntött úgy a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön vezetése, hogy egy 24 órás focimaratonnal hozzák közelebb a rendvédelemben dolgozókat.

A Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, valamint a Balassagyarmati Fegyház és Börtön szervezésében 2016. október 28-án, a Balassagyarmati Városi Sportcsarnokban kilencedik alkalommal rendezték meg a 24 órás teremlabdarúgó bajnokságot, amin a két szervezet sportolói mellett a tűzoltók és rendőrség tagjai is részt vettek. A bajnokságot a „kéklámpás” felvonulás előzte meg, melyet követően Csík Csaba rendőr ezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője, majd Vass Miklós a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket. Az egy napos focitornát a Kiss Árpád Általános Iskola csapatainak mérkőzése nyitotta meg, melyet a büntetés-végrehajtás, tűzoltók, rendőrség, a Cserhát Különleges Mentőcsoport munkatársaiból, valamint a Nógrád Megyei Nemzetiségi Roma Kisebbségi Önkormányzat tagjaiból összeállított csapatok mérkőzéseivel folytatódott.
A szervezők célja, hogy bemutassák a mentők, a tűzoltók, a büntetés-végrehajtásban dolgozók, továbbá a rendőrség munkáját, valamint, hogy ráirányítsák a figyelmet a megelőzés fontosságára. Az érdeklődők megtekinthették a résztvevő szervezetek járműveit, eszközeit, továbbá hasznos tanácsokat, információkat kaphattak a balesetek, tűzesetek, valamint egyéb sérüléssel járó szerencsétlenségek elkerülésének lehetőségeiről.
A rendezvényt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja focimezek vásárlásával és átadásával támogatta – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.