Járási Polgárőr Nap Béren

2016. június 08. 15:37
Járási Polgárőr Nap Béren

Pihenni, szórakozni, sportolni és egy jót enni jöttek össze a Pásztói járás polgárőrei június 4-én, Béren. Az önfeledt kikapcsolódáshoz rangos vendégek is csatlakoztak.

2016. június 4-én reggel 10 órakor dr. Bánfi Ferenc tábornok, béri polgárőr köszöntötte a résztvevőket. Kiemelten Ferencsik Raymond megyei főkapitány helyettest, Zsiga Tamás járási kormányhivatal vezetőt, Vida Ottó Kolozs pásztói rendőrkapitányt, Vass Miklós Nógrád megyei polgárőr elnököt, Maczó László Bér polgármesterét és Tóth Melinda járási polgárőr koordinátort.

Dr. Bánfi Ferenc, a CEPOL igazgatója köszönti a polgárőröket BérenDr. Bánfi Ferenc külön kiemelte, hogy a béri Járási Polgárőr Nappal egy napra esett a Nemzeti Összetartozás Napja is, amiről néhány mondatban külön megemlékezett.
Vida Ottó Kolozs rendőrkapitány megnyitójában kiemelte, hogy a Polgárőrség megalakulása szükségszerű volt, és megújulása is példaértékű. A Polgárőrségnek a Rendőrséggel való kapcsolata kiváló. Hangsúlyozta, hogy az eredmények csak együtt érhetők el és külön gratulált a polgárőrök számos kezdeményezéséhez, mint például a Szomszédok Egymásért Mozgalom, a Lovas tagozat, vagy az Ifjúsági tagozat.
Vass Miklós elmondta, hogy jók Nógrád megye bűnmegelőzési eredményei, és külön példaként hozta fel Bér talapülést, ahol idén még nem történt bűncselekmény. Kifejezetten jónak minősítette a polgárőrök közötti együttműködést, amit jól bizonyít a legutóbbi, Bér és Bercel közötti eltűnt személy megtalálása is. Végül bejelentette, hogy tizenöt egyesület jelentkezett a főzőversenyre.
Isten nevében köszöntötte a résztvevőket Bér polgármestere, kiemelten a taksonyi vendégeket. Elmondta, hogy bár nemrégiben újjá kellett szervezni a helyi polgárőrséget, ám mára a 45 fős tagsággal sikerült elérniük a lakosság tiszteletét, bizalmát. A polgárőrök önzetlen munkájának köszönhetően Bér lakossága biztonságban érezheti magát, amiért Maczó László meghajol a Polgárőrség nagysága előtt.
A rendezvényhez később csatlakozott a térség országgyűlési képviselője Becsó Zsolt és a megyei közgyűlés elnöke Skuczi Nándor is. A megnyitó végén pedig Tóth Melinda adott át 12 fő részére elismerést.

A továbbiakban a labdarúgás és KRESZ ügyességi pálya teljesítése mellett mentőkutyás, kommandós, katasztrófavédős, lovas és motoros polgárőr bemutatók szórakoztatták a megjelenteket. És persze az elmaradhatatlan főzőverseny is kényeztette az ízlelőbimbókat.