Lovon érkezett a Polgárőr Mikulás

2020. december 12. 19:13
Már-már hagyománnyá vált, hogy karácsony előtt megajándékozza a Kölyökclub Alapítvány a szátoki Margaréta Gyermekotthon lakóit. Az idén ebbe a karitatív tevékenységbe kapcsolódott be az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata.

20201212-Szatok2A kis lakók által régóta várt Mikulás is megérkezett Szátokra, a gyermekotthonba - azonban ezúttan nem szarvasok által húzott szánon, hanem lóháton.

Dr. Radácsné Reszegi Ritától, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozatának elnöke elmondta, az otthon minden kis lakóját ajándékcsomaggal lepte meg a Mikulás köntösébe bújt polgárőrör, akit járőrtársa is elkísért a fontos feladatra. Ezt az alapítvány biztosította a kisgyermekek részére, míg az OPSZ felajánlásából az intézmény szájmaszkokat kapott a Télapótól.

A gyermekotthont támogató alapítvány régóta kapcsolatban áll az intézménnyel, rendszeresen szervez például lovas táborokat, ahol az otthon lakói rendszeres vendégek. A nagy testű, nyugalmat sugárzó lovak, amellyel a gyermekek barátkozhatnak, nagyon jó hatással vannak a gyermekek lelki világára.

- Akik már lovagoltak korábban a táborokban, örömmel fogadták, a négylábúakat simogatták, becézgették és persze néhányan nyeregbe is pattantak – modnta el dr. Radácsné Reszegi Rita, aki hozzátette, ez az alkalom egyfajta előfutára annak a jövőbeni karitatív munkának, amelyet a lovas polgárőrök végeznek majd a jövőben a gyerekotthon számára. Mint azt az elnökasszony is megerősítette a tagozat országszerte végez karitatív munkát, jelenleg a koronavírus-járvány kapcsán látnak el olyan feladatokat, amelyek elsősorban az idős, rászoruló lakosokat segíti, de a vírushelyzet jelentette terhek enyhítésében és a korlátozó intézkedések betartatásában is részt vesznek a lovas polgárőrök.

Az önkomrányzatot is segítették

A látogatás előtt az ajándékozók megálltak a település polgármesteri hivatala előtt, ahova ruhát, gyümölcsöt, játékokat vittek azért, hogy az önkormányzat munkatársai juttassák el azokat a rászoruló családoknak.


szöveg: Tisler Anna
fotó: Sebestyén Jenő

 

Kattintson a fotóra a képgalériáért!
20201212-szatok