Nógrád megyébe érkezett a vándorkiállítás

2016. szeptember 19. 22:54
Nógrád megyébe érkezett a vándorkiállítás

2016. szeptember 15-től a Balassagyarmati Művelődési Ház ad otthont az OPSZ vándorkiállításának.

Nógrád megyébe érkezett az Országos Polgárőr Szövetség 25 éves történelmét bemutató vándorkiállítás. A megnyitón jelen volt Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere, Csík Csaba rendőr alezredes, kapitányságvezető, dr. Tibay Ákos büntetés-végrehajtási alezredes, a Balassagyarmati Börtön és Fegyház parancsnok-helyettese, Okolenszki Gábor tűzoltó alezredes, kirendeltség-vezető, valamint Nagyházi Béla, a balassagyarmati Művelődési Ház igazgatója.

Vass Miklós
, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke röviden visszaemlékezett a 25 évvel ezelőtti kezdetekre, amikor még csak a lelkesedés és a munka volt jelen, míg a pénz és a paripa elérhetetlen álomnak tűnt. Beszédében külön kiemelte a kormány támogatását és a polgárőrök felé irányuló elismerését. Elmondta ezt is, hogy Nógrád Megyében, az alapító tagok közül még 68 fő aktívan kiveszi részét a polgárőr munkából, és a 68 főből 4 polgárőr polgármesterként dolgozik. A Nógrád megyei polgárőrök létszáma mára meghaladja a 2600 főt, és az ifjú polgárőrök száma növekvő tendenciát mutat.
Medvácz Lajos megnyitójában kiemelte a polgárőrök szerepvállalását a városi és községi rendezvények alkalmával, valamint elismeréssel szólt tevékenységükről és gratulált az elmúlt 25 évhez. Csík Csaba rendőr alezredes pedig az együttműködés jelentőségéről beszélt.

Ezután a díszvendégek ünnepélyesen megnyitották a kiállítást, majd a Demeter Gábor polgárőr pedagógus vezetésével megjelent ifjú polgárőrökkel közösen megtekintették a kiállítás tablóit.